Gå til sidens hovedinnhold

WADA kan ikke validere Froome-data

- Det er ikke i WADAs mandat.

World Anti-Doping Agency (WADA) har fortalt Team Sky at det ikke kan hjelpe dem i deres forsøk på å bevise at Chris Froome konkurrerer i Tour de France uten bruk av doping.

De forteller at de ikke har mandat til å akseptere forespørsler fra bestemte lag eller individuelle personer.

Sportsdirektør i Team Sky, Dave Brailsford, foreslo tidligere denne uken at WADA kunne bidra til å fjerne all tvil og ulmende mistanke om Froomes dominerende ytelse, ved å få en ekspert til å studere blodverdief og fysiologiske data fra briten.

LES OGSÅ:Sky offentliggjør Froomes data.

- Det er ikke i WADAs mandat å akseptere forespørsler fra bestemte lag eller individuelle personer. Vi vil kun foreta observasjon av slike programmer under arrangementer der vi har blitt invitert av en internasjonal organisasjon, forteller WADA ifølge nyhetsbyrået AFP.

- UCI er den organisasjonen som er ansvarlig gor deling av relevant informasjon med Team Sky. Storbritannias nasjonale anti-dopingbyrå vil også kunne diskutere videre med Team Sky, sier WADA.

Mistankene til Froome eskalerte da han smadret konkurrentene opp til Mont Ventoux på søndagens Tour de France-etappe.

Etter den etappen har Froome og Brailsford blitt møtt av et hav av dopingspørsmål. Sammenlagtlederen har konsekvent uttalt at han er «ren».

Team Sky har allerede delt Froome-data til den franske avisen l'Equipe, der deres ekspert Fredric Grappa beskriver dataene som naturlige og uten uregelmessigheter.

Reklame

Kurs: Slik handler du Bitcoin

Kommentarer til denne saken