RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Franck Fife / AFP / NTB scanpix

WADA skjerper dopingstraffene

Dobler karantenetiden.

Verdens antidopingbyrå (WADA) vedtok som ventet det norske forslaget om fire års utestengelse for bruk av tunge dopingstoffer fredag.

Regelendringen betyr at utøvere som doper seg for første gang vil få en dobbel så lang utestengelse. Tidligere ble synderne kastet ut av idretten i to år. I tillegg vil en dopingtatt utøver bli automatisk diskvalifisert fra OL.

- Et enstemmig styre stiller seg bak denne endringen. Vi er nå utstyrt med et regelverk som gjør at vi kan gå videre på best mulig måte. Dette er en god dag for idretten, utøverne og for framtiden vår, sa avtroppende WADA-president John Fahey under kongressmøtet i Johannesburg.

Skjerpelsen trer i kraft om ett år (i 2015). Den kom etter at WADA har brukt to år på å revidere regelverket sitt.

I dette arbeidet har de styrende organene i organisasjonen behandlet alle forslagene som er kommet inn. Mange av de forslagene WADA-styret gikk inn for, kom fra norsk idrett.

- Jeg ser det arbeidet WADA nå har gjort med regelverket sitt, som en stor og viktig milepæl i antidopingarbeidet, sa idrettspresident Børre Rognlien til NTB nylig. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere