Waitz får hederspris

Foto: Berit Roald (Scanpix)

Hedres av IOC.

23.06.10 14:41

Den norske langdistansedronningen Grete Waitz mottar onsdag kveld IOC Women and Sport Award 2010 for sitt arbeid for å oppmuntre og styrke deltakelsen av kvinner og jenter innen idretten.

Grete Waitz er ifølge en pressemelding fra Norges Idrettsforbund selv til stede når IOC-president Jaques Rogge deler ut prisen under en høytidelig seremoni i IOCs hovedkvarter i Lausanne.

Idrettspresident Tove Paule, som ble valgt inn som medlem av Women and Sport Commission i IOC tidligere i år, er også til stede under prisutdelingen.

- Grete Waitz sitt bidrag til å øke kvinne- og jentedeltakelsen innen idretten betegnes som imponerende. Hun er en velkjent foredragsholder og trener som har hatt stor innvirkning på samfunnets syn på kvinner i idretten, sier Paule.

- Grete er blant annet verdensmester i maraton og terrengløp, og hun har OL-sølv fra 1984. I tillegg har hun vunnet New York Maraton hele ni ganger i perioden 1978-1988. Hun grunnla Grete Waitz-løpet i Oslo. I dag er hun leder i New York Road Runner Foundation som har som mål å øke den fysiske aktiviteten for gutter og jenter i skolen. I tillegg står hun bak stiftelsen Aktiv mot kreft som kobler fysisk aktivitet til forebyggelse mot og restitusjon etter kreftsykdom, fortsetter idrettspresidenten i pressemeldingen.

Prisen IOC Women and Sport Award ble opprettet i 2000 da IOC var under ledelse av Juan Antonio Samaranch. Prisen deles ut hvert år til en mannlig eller kvinnelig utøver, trener, administrator, journalist eller organisasjon som har bidratt til utvikling eller økt kvinners deltakelse i idrett.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.