*Nettavisen* Sport.

Walcott briljerte for Gunners

Foto: Scanpix

21-åringen scoret hat trick og er i ferd med å bli stjernen i Arsenal-angrepet.

22.08.10 08:20

ARSENAL - BLACKPOOL 6-0:

Selv om nyopprykkede Blackpool imponerte stort med 4-0-seier over Wigan i første kamp og faktisk toppet tabellen i noen timer, var det ingen som måpte da Arsenal knuste de oransje i sesongens andre runde.

Det var likevel grunn til å sperre opp øynene da de to møttes på Emirates Stadium.

Den grunnen heter Theo Walcott.

Briten, som kun er 21 år, var arkitekten i Arsenals angrepsspill og scoret selv tre mål. Unggutten var involvert i de fleste store sjansene til de rød og sørget i stor grad for at kampen ble en enveiskjøring fra ende til annen.

Rekordung
Walcott begynte karrieren i Newbury. I den ene sesongen han spilte for klubben scoret han over 100 mål. Southampton huket tak i vingen da han kun var 15 år gammel og han ble den yngste spilleren som noen gang har spilt for reservelaget. Senere ble han også den yngste som fikk spilletid for A-laget.

Og flere rekorder skulle det bli.

I 2006 kom Walcott med i Englands VM-tropp og fikk billett til fordel for stjernespillere som Darren Bent, Andy Johnson og Jermain Defoe. Han fikk ikke spilletid under verdensmesterskapet, men samme år kom han på banen som den yngste noensinne i en landskamp for de tre løvene.

Scoringsmaskinen er i tillegg den yngste som har scoret for U21-landslaget. Det skjedde mot Moldova da han kun var 17 år gammel.

Med i Capellos unge tropp
I januar 2006 kjøpte Arsène Wenger Walcott. Premier League-debuten kom mot Aston Villa, mens den første scoringen kom meget beleilig i ligacupfinalen mot Chelsea i 2007.

2009 og 2010 ble ødelagt av skader og Walcott kom ikke med i VM-troppen til Fabio Capello. Mange mener at det var en stor tabbe og at Arsenal-vingen kunne ha vært forskjellen mellom fiasko og suksess for det engelske landslaget.

Da Capello annonserte den nye troppen i sommer var Walcott igjen med, og ut fra sine prestasjoner i Premier League-starten denne sesongen er det neppe en dum avgjørelse.

Regisserte angrepet
Walcott var nemlig involvert i det aller meste da Arsenal sikret tre poeng mot Blackpool.

Allerede etter tolv minutter var det første målet et faktum. Et nydelig angrep regissert av hjemmelaget endte hos Walcott, som alene med keeper sørget for 1-0.

Og den offensive spilleren markerte seg på motstanderens banehalvdel utover i omgangen. Før pause var han involvert i fem store sjanser, og brukte hurtigheten sin til å sette i gang flere vakre Gunners-angrep.

Det andre målet var det likevel Andrej Arshavin som sto for. Blackpools Ian Evatt taklet en fremadstormende Marouane Chamakh og ble tildelt et noe tvilsom rødt kort, mens Arsenal fikk muligheten fra straffemerket. Russiske Arshavin var sikker fra krittflekken og klinket inn 2-0.

Hat trick
Og målshowet var bare så vidt i gang. Like før garderobehvilen puttet Walcott sitt andre for kvelden. Abou Diaby scoret 4-0-målet, før det igjen var klart for Walcott-magi. I det 58. minutt serverte Diaby til kampens store profil, og hat trick var et faktum.

Like etterpå ble han byttet ut til stående applaus fra det rødkledte publikummet.

Målfesten var likevel ikke over. Chamack noterte seg nemlig på scoringslista, også han, og sørget for 6-0-seier til hovedstadsklubben.

Etter uavgjort mot Liverpool forrige helg står Arsenal dermed med fire poeng, mens Blackpool ødela målstatistikken, som før lørdagens kamps så rimelig pen ut.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.