Gå til sidens hovedinnhold

Wales videre i EM tross tap mot Italia

Gareth Bale og hans lagkamerater slapp med skrekken tross rødt kort og tap mot Italia.

Saken oppdateres!

ITALIA - WALES 1-0, SVEITS - TYRKIA 3-1:

Roberto Mancini sparte nærmest hele A-lagsrekka mot Wales, men de blåkledde fra Roma styrte likevel det som skjedde mot Wales søndag.

Både Andrea Belotti og Matteo Pessina hadde gode muligheter tidlig i den første omgangen, men sistnevnte fikk æren av å sette inn Italias ledermål like før pause.

Atalanta-spilleren var ikke en gang i troppen i forrige kamp, men møtte ballen ved første stolpe og satte inn 1-0 etter et innøvd italiensk dødballtrekk.

Samtidig gikk Sveits tidlig opp i 2-0 i sin kamp mot Tyrkia, og på et tidspunkt spøkte det for Wales' avansement.

Les også: Brann-krisen fortsetter: Bakenga-show i Bergen

Direkte rødt kort etter stempling

En ny italiensk scoring i tillegg til en 3-0-scoring til Sveits ville sendt Wales ned på tredjeplass i gruppa, og vondt så ut til å bli til verre for waliserne da Ethan Ampadu fikk direkte rødt kort etter 55 minutter.

Den 20 år gamle Chelsea-spilleren kom inn med knottene først og stemplet Federico Bernardeschi over vrista, og hoveddommer Ovidiu Alin Hategan dro resolutt opp det røde kortet.

- Aldri et rødt kort. Latterlig, skriver The Athletic-journalisten James Pearce på Twitter.

Tidligere Cardiff-spiss Nathan Blake hadde mer forståelse for at taklingen endte med marsjordre.

- Den er stygg, og det er en takling som kan brekke ankelen til Bernadeschi. Kan kommer med strak fot og tar ham på ankelen. Det er naturligvis ikke med overlegg, og han kommer til å være knust, sier han hos BBC.

Gigantisk Bale-sjanse

Aaron Ramsey fikk en sjelden Wales-mulighet før utvisningen, men utover det hadde ikke waliserne stort å komme mot et potte tett Italia-lag som nå har 30 (!) kamper uten tap.

Etter 75 minutter slo det imidlertid sprekker i Italia-forsvaret og Wales-supporterne kunne ikke drømt om en bedre mulighet da ballen endte opp i føttene til kaptein Gareth Bale.

Nasjonens store stjerne dunket til på volley fra kun fem meter, men ballen forsvant himmelhøyt over målet til Gianluigi Donnarumma.

- Der glipper det fullstendig i de bakre rekkene hos Italia, kommenterte Peder Mørtvedt, og fikk støtte av ekspertkommentator Nils Johan Semb.

- Det nesten sensasjonelt hvordan det glipper.

Omtrent samtidig sendte Xherdan Shaqiri Sveits opp i 3-1 mot Tyrkia, men Wales red stormen av uten å slippe inn flere mål og er videre til åttedelsfinalen i EM etter fire poeng i gruppespillet.

Håpet er imidlertid ikke ute for sveitserne, som har gode muligheter til å ta seg videre som én av fire gruppetreere.