Gå til sidens hovedinnhold

Walstad gir seg i Brann

- Det har skjedd ting de siste ukene som har ført til denne beslutningen.

Slik ordlegger Rolf-Magne Walstad seg til BA like etter at nyheten ble kjent onsdag.

Walstad har siden november 2011 vært Branns sportslig administrativt ansvarlige, og jobbet tett under Rune Skarsfjord, som fikk ham til Stadion. De to har kjent hverandre i over ti år, siden Walstad overtok jobben som juniortrener for NTG/Lyn fra nettopp Skarsfjord.

Walstad legger ikke skjul på at Skarsfjords avgang er viktigste grunn til at han nå slutter.

Ordentlig rydding
- Jeg har brukt noen uker på å tenke over det som har skjedd, og kommet til at det er best å få ryddet skikkelig her nå, sier han til BA.

Branns styre vedtok i går å ansette en sportssjef. I motsetning til under Skarsfjord, der en hadde en «sportslig administrativt ansvarlig» underordnet hovedtreneren, vil klubben nå at treneren skal rapportere til en sportssjef. Walstad har vært ansett som en kandidat til den nye stillingen, men nå utelukker han altså seg selv. Og sier at spørsmålet om hvem som er øverst i hierarkiet ikke er viktig.

- Jeg syntes det var greit å få avklart først som sist at jeg ikke ville være en kandidat som sportssjef. Og jeg har hele tiden ment at titler ikke er viktige her. Om en trener jobber med en sportssjef, eller har en såkalt administrativt ansvarlig, bør ikke være viktig. Det som betyr noe, er at disse to har god kjemi seg imellom.

- Og den har vært god mellom deg og Skarsfjord?

- Det var den. Jeg har jo ikke lagt skjul på at jeg ikke likte at han forsvant ut. Vi hadde et prosjekt som kunne blitt virkelig bra, som jeg hadde stor tro på. Nå ble jo ikke det noe av, presset i byen ble for stort i den situasjonen vi var i. Og da mener jeg det er best om jeg trer til side, sier Walstad til BA.

Feil retning
- Etter det som har skjedd, mener du klubben nå går i feil retning? Eller er det skuffelsen over at din gode venn Skarsfjord er ute som gjør at du ikke lenger ønsker å jobbe i Brann?

- Jeg kunne fortsatt i klubben uten Rune, men det ville blitt mer utfordrende. Det ble til slutt en helhetsvurdering, der jeg landet på at det ville være best om en ryddet ordentlig, og fikk inn nye folk, sier han.

- Vil du nå søke deg ny jobb i fotball?

- Ja, det er fotball jeg kan, så det blir nok det, sier den tidligere sportssjefen for både Lyn og NTG, som også har vært daglig leder i Hønefoss.

- Og hvor lenge blir du i Brann?

- Jeg har allerede ryddet det meste på kontoret, men har sagt til ledelsen at jeg er disponibel de neste par ukene, sier Rolf-Magne Walstad til BA.

Kommentarer til denne saken