Gå til sidens hovedinnhold

Walstad stoppet av kuttskade

Bokseren Reidar Walstad ble stoppet etter 2 minutter og 38 sekunder i 1. runde lørdag. En kuttskade, men også to knallharde treffere, ble for mye for ham i hans 10. proffkamp.

- Det var helt riktig av dommeren å stoppe kampen, for kuttet i det venstre øyelokket var ikke pent, sa far Robert Walstad til NTB like etter at kampen var over.

Råsterk
Han kunne fortelle at sønnen kom fint i gang mot Shinny Bayaar fra Mongolia, men etter et minutts boksing fikk mongoleren en kjempetreff. Walstad ble rystet, måtte ta en telling og mistet grepet om kampen.

- Reidar var skikkelig ille ute etter treffen. Han slet voldsomt, men holdt seg unna det neste minuttet. Men så ble han truffet igjen av en venstre halvsving. Den høyrehendte mongoleren var råsterk, sa Walstad senior.

Han kunne ikke si om det var en skalle eller et treff av albuen som gjorde at det ble kutt i øyelokket, men det spiller ingen rolle. Walstad måtte til legen for å sy etter at han hadde forlatt ringen.

Bør ikke bety noe
- Det er klart det alltid er dårlig å tape, men det er tidlig i karrieren til Reidar, så dette tapet bør ikke bety all verden, sa Steffen Tangstad i en kommentar til NTB. Han satt hjemme i Tønsberg og fulgte kampen per telefon.

- Jeg har alltid en dårlig følelse med kamper i England, og det slo til denne gangen også. Kamplisten vi fikk på Bayaar ser annerledes ut for oss enn hva som kanskje er tilfelle, men jeg vet ingenting sikkert om det, sa Tangstad etter kampen i Wales.

- Jeg er mer skeptisk til opplegget Stall Walstad hadde før denne kampen, der de reiste mellom England og Trondheim et par ganger like før kampen. Det er slitsomt å reise, så de burde kanskje ha gjort det annerledes og holdt seg der en lengre periode når de først var kommet dit, sa Tangstad.

- Du har forventninger og planer når det gjelder Reidar Walstad. Hva betyr dette nederlaget i så måte?

- I forhold til de langsiktige planene bør det ikke bety så mye, men før vi kan snakke om større kamper og kanskje tittelkamper, må han komme seg opp i 8-runders kamper, sa Tangstad, som ikke la skjul på at han er skuffet over tapet.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger