RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Wanyama signerte for Premier League-klubb

Foto: Ian MacNicol / Getty Images
Sist oppdatert:
Betaler 110 millioner kroner for midtbanespilleren.

Victor Wanyama har de siste sesongene vært svært mye omtalt i avisenes ryktebørs for engelsk fotball.

Celtics midtbanemann har blant annet ved flere anledninger blitt koblet til Manchester United, og i sommer har også Arsenal blitt nevnt.

Torsdag kveld bekrefter imidlertid Southampton på klubbens hjemmesider at de har signert Wanyama.

- Det føles bra og jeg er glad for å være her, sier Wanyama til nettsiden.

Lange forhandlinger
Forhandlingene rundt Wanyama skal ha foregått lenge, og selv om det en stund var full stopp i samtalene, skal partene denne uken ha gjenopptatt kontakten.

Presidenten i det kenyanske fotballforbundet, Sam Nyamweya har allerede vært ute og gratulert Wanyama med overgangen til «Saints».

Lokalavisen Southern Daily Echo meldte tidligere torsdag at Wanyama kom til å signere for Southampton og hevder å vite at klubben betaler 12 millioner pundt for spilleren. Det tilsvarer rundt 110 millioner norske kroner.

Om overgangssummen Echo nevner er riktig, betyr det at Southampton har brukt rundt 50 millioner pund på nye spillere siden opprykket til Premier League i fjor.

- Ønsker Damiao
I sommer har klubben blant annet også brukt penger stopperen Dejan Lovren fra franske Lyon, han kostet Southampton 8,5 millioner pund.

Det er også ventet at manager Mauricio Pochettino vil gjøre et framstøt mot brassen Leandro Damiao. Han vil koste Soton rundt 21,5 millioner pund, om ikke mer.

Echo skriver at Romas Pablo Osvaldo og er koblet med Southampton. Klubben skal være villig til å bruke 17 millioner pund på argentineren.

Osvaldo skal imidlertid ikke være spesielt lysten på en overgang til St. Marys.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere