Søren Wærenskjold (22) fortsatte festen for norske VM-syklister med å vinne U23-gullet på temporittet i australske Wollongong mandag morgen.

22-åringen fra Mandal vant tittelen dagen etter Tobias Foss (25) klarte et sensasjonelt VM-gull i eliteklassen i samme øvelse.

– Dette var den siste sjansen min i U23-klassen. Jeg fikk noen tips av Tobias i går om at jeg måtte spare litt energi til bakkene nedover, og ha litt igjen til siste runde forklarer Wærenskjold i intervju med VM-arrangøren etter gullet.

Den jordnære 22-åringen fullførte temporittet med tida 34.13,40, og holdt en gjennomsnittsfart på 50,502 kilometer i timen på de 28,8 kilomterne. Med det var han klart sterkere enn de tøffeste rivalene sine mot slutten.

Han beskriver følelsen som litt tom etter VM-gullet var i boks, men uttrykker lettelse over å innfri da det gjaldt.

Les også: Sjokkert over Haaland-grep: – Spiser du det der?

Wærenskjold seiret med solide 16 sekunders margin ned til Belgias Alec Segaert. Leo Hayter fra Storbritannia tok bronsen, slått med 24 sekunder av mandagens norske vinner.

– Jeg forventet ikke at vi skulle vinne to gull, og med Tobias i går også. Men vi har gjort grundige og lange forberedelser som har fungert, konstaterer sørlendingen.

Wærenskjold avsluttet seiersintervjuet med å sende en hilsen til sportssjef Hans Falk i Norges Cykleforbund. Falk er for tida på sykehus og under kreftbehandling.

Mens Foss kapret et sensasjonelt VM-gull blant eliteutøverne søndag, var Wærenskjold blant favorittene på forhånd. I 2021 endte han som nummer fire på U23-tempoen under sykkel-VM i Belgia.

Les også: Mandagens Premier League-rykter

Thor Hushovd vant VM-gull på temporitt for U23-syklister i 1998. Nå er Wærenskjold den andre nordmannen som har oppnådd bragden.

Nå er to norske VM-gull fasit, etter bare to dager av mesterskapet i Wollongong, sør for Sydney.

Hushovd vant Norges første VM-gull (for eliteutøvere) i landeveisrittet i 2010, også det i Australia, da mesterskapet foregikk i Geelong sørvest for Melbourne.