Mandag offentliggjorde Puma deres nyeste sprintsko før de olympiske lekene i Tokyo, og avslørte at de har gått inn i et samarbeid med Formel 1-teamet til Mercedes for å utforme deres nye sko Puma Faster+.

Formel 1-lagets erfaring med blant annet karbon har vært sentral for å få produktet dit Karsten Warholm og Leif-Olav Alnes har ønsket.

- Vi elsket å samarbeide med de, og vi var veldig sikre på hva vi ønsket oss. Puma har dermed lagd noe jeg tror de er veldig fornøyd med. Mercedes har god kompetanse på de materialene vi bruker, så dette et godt samarbeid, forteller Alnes på en pressekonferanse med Puma.

Les også: Warholm snakker ut etter verdensrekorden: - Som å være gravid

- Fascinerende

Warholm forteller at samtalene mellom de to stormaktene startet for en god stund tilbake, og at både han og Alnes har hatt en viktig brikke med i spillet.

- Det har vært et veldig morsomt samarbeid. Vi hørte noen rykter om at Puma ville starte et samarbeid med Mercedes, så jeg ringte selv og sa jeg ville at dette skulle gjennomføres. Jeg fortalte de at jeg ville at Puma skulle gjøre det for friidrett, og at jeg tok med meg Leif Olav i prosessen. De lovet meg å ha de beste skoene i verden, og nå har jeg en verdensrekord, sier han under pressekonferansen.

Warholm fikk spørsmål om han nå vil nærmere seg en F1-bil med de nye skoene på beina.

- Jeg skulle ønske jeg kunne si ja, men jeg tror måten vi jobber på er relativt likt. En F1-bil er raskere enn meg, og vil nok alltid være det i. Vi jobber mye mot de samme målene. Jeg har blitt fascinert av idretten etter samarbeidet vårt, og ser samtlige F1-løp på TV, forteller Warholm til Pumas Colin Jackson.

Les også: Raste etter skrekktakling på Grealish: - Må roe han ned

- Vi har vært i en krig for å gjøre det vi kan for at skoen skal være så god som mulig, så Puma har nok følt at vi har pushet de en del. Dette er en sko vi har jobbet på veldig lenge, så jeg er veldig selvsikker på at dette er et godt resultat. Vi samarbeidet godt, med Mercedes og deres erfaring med materialene som brukes.

Først på verdensrankingen

Mandag ble det kjent at Karsten Warholm er ranket som verdens beste friidrettsutøver, uansett disiplin. Han tar over førsteplassen fra svenske Armand Duplantis, som har hatt den en god stund etter verdensrekorden i stavsprang.

- Først og fremst må jeg skryte litt av Duplantis, vi kommer til å kjempe om denne lenge. Dette er naturligvis veldig stort for meg, og jeg har jobbet enormt hardt for å komme hit. Vi liker oss på toppen, selv om det er ensomt, forteller Warholm etter at han får spørsmålet om hva det betyr.

24. juli går startskuddet for sommerlekene i Tokyo, og det er ventet høye temperaturer og høy luftfuktighet. Warholm forteller at han har gjort ulike grep for å venne seg til varmen.

- Vi installerte faktisk en jacuzzi i hagen til Leif Olav, så vi bruker nok tre-fire timer i det varme vannet hver uke. På Olympiatoppen har de også et rom hvor man kan regulere temperaturen, så vi kommer til å bruke det nå før vi drar nedover.

Les også: Grov rasisme mot de engelske spillerne etter EM-tapet: - Folk må bannlyses

Forrige ble det klart at Tokyo går inn i en unntakstilstand, som betyr at årets olympiske leker vil gå uten tilskuere.

- Det kommer til å bli et rart mesterskap, uten tilskuere på tribunen. Jeg tror derimot at man kommer til å se tilbake på dette som noe veldig spesielt, og som vil bli husket for alltid.

I OL er det ventet en superduell på 400 meter hekk mellom nettopp Karsten Warholm og amerikaneren Rai Benjamin, etter at Benjamin suste inn på 46,83 tidligere på det amerikanske uttaket like før OL. 400 meter hekk-finalen er satt opp til 3. august.