Se Warholms gladmelding øverst i artikkelen

EUGENE (Nettavisen): Karsten Warholm står på startstreken under VM i Eugene, til tross for skadeplagene i forkant av mesterskapet.

Det bekrefter 26-åringen under en pressekonferanse i VM-byen onsdag kveld norsk tid.

- De siste ukene har vært nært et helvete. Det har vært utfordrende. Du vet ikke hvordan det skal gå når du begynner å pushe deg på trening, sier Warholm.

- Det blir utfordrende fordi jeg vet ikke hva jeg kan bringe til bordet, men jeg vet hva jeg har lagt ned av trening før skaden. De siste ukene har handlet om å holde seg frisk. Det er ikke en ideell måte å gå inn i et mesterskap. Det er den tøffeste utfordringen jeg har møtt i karrieren. Jeg må være hundre prosent, og jeg tror jeg er det, men tiden får vise.

- Nå føler jeg vi er tilbake. Jeg føler meg ganske trygg på at vi går inn der, og vi går 100 prosent, sier Warholm videre.

Skadet seg

Det har lenge vært knyttet stor spenning til om Warholm ville bli å se på startstreken under VM i Eugene.

Nordmannen fikk en marerittstart på sesongen da han skadet seg under Diamond League-stevnet i Rabat i starten av mai. Kun meter ut i løpet holdt 26-åringen seg til baksiden av låret og det skulle senere vise seg at Warholm hadde pådratt seg en muskelskade.

Les også: Norsk VM-håp smittet

Skaden har gjort at Warholm ikke har konkurrert siden mai og det har vært høyst usikkert om han i det hele tatt ville rekke VM.

Tar ingen sjanser

Warholm har i forkant av VM vært tydelig på at det ville bli en kamp mot klokka å rekke mesterskapet i Oregon.

Trener Leif Olav Alnes bekreftet så sent som i forrige uke at Warholm var på rett vei med tanke på å rekke VM. Samtidig har Alnes også vært krystallklar på at de ikke vil ta noen sjanser.

– Vi jobber systematisk og godt med kyndig oppfølging av skaden. Vi gjør det vi har tro på – og vi ser fremgang. Vi er positive, men realistiske med tanke på at denne type skade trenger tid og vi ønsker ikke å ta noen sjanser med å starte for tidlig, sa Alnes forrige uke.

Enorm suksess

Warholm har blitt en av de store stjernene i det internasjonale friidrettssirkuset etter flere spektakulære gulløp i en rekke mesterskap på rad.

26-åringen fikk sitt store gjennombrudd med VM-gull i London i 2017. Det gullet forsvarte han også to år senere i Doha, før han i fjor sommer sjokkerte verden med OL-gull og en sensasjonell verdensrekord på tiden 45,94.