Gå til sidens hovedinnhold

Warholm droppet å besøke friidrettsarenaen: - Kjente det boblet i blodet

Karsten Warholm får sitt første møte med friidrettsarenaen i OL først når han skal løpe forsøksheat på fredag.

TOKYO (Nettavisen): Norges store gullhåp på 400 meter hekk var på vei til å inspisere arenaen på dagtid onsdag, men da han fikk se køen av utøvere som hadde samme plan fikk han nok og gjorde helomvending.

- Jeg skulle dit i dag, og vi sto i kø for å rekke bussen, men den køen var ... jeg har aldri sett så mange friidrettsutøvere i hele mitt liv før, sier han til et titalls norske journalister, før han sammenligner følelsen med å være på shoppingsenteret med samboeren.

- Jeg kjente det boblet i blodet, og tenkte «det her driter jeg i». Så Leif (Olav Alnes) tok en for laget ved å dra dit og ta noen bilder. Jeg hadde tenkt meg dit, men vi tok en sjefsavgjørelse på at det var best å la være når vi måtte stå en time i busskø, sier Ulsteinvik-løperen.

Les også: Tuftes oppførsel fikk lagkameraten til å reagere: - Jævlig kjipt

Frykter lange køer på konkurransedag

Flere av utøverne i utøverlandsbyen har påpekt at det er lange køer både i matsalen og for å vaske tøy, og Warholm erkjenner at han frykter lignende køer på konkurransedager i OL.

- Jo, man må tenke på det også. Men i dag var det en åpen og offentlig trening for alle, mens når vi skal løpe vil det være mye mer begrenset.

Les også: Program for sommer-OL 2021

25-åringens valg om å droppe et besøk på konkurransearenaen onsdag, betyr at det første møtet med Olympic Park i Tokyo blir på fredag når han skal løpe forsøksheat på 400 meter hekk.

Nordmannen er sammen med amerikanske Rai Benjamin favoritt til å ta gull på distansen, og NRK-ekspert Vebjørn Rodal har antydet at han tror vinnertiden i OL-finalen vil ligge på 46,60.

Tror Warholm må ned på 46,60

For ordens skyld er verdensrekorden 46,70, satt av Warholm på Bislett for under en måned siden.

- Det kan godt tenkes. Det måtte en olympisk rekord til når godgutten selv vant i Atlanta, og den olympiske rekorden er 46,78. Hvis det kreves en olympisk rekord her også, så begynner det å nærme seg, sier Warholm og fortsetter:

- Alt kan skje. Jeg tror at både jeg og Rai Benjamin har mulighet til å løpe i nærheten. Om det er mulig å løpe så fort som 46,6 er også jeg spent på. Men jeg må nok heller tenke på å springe mitt løp mest mulig effektivt, og så får vi telle opp etterpå.