Warholm møtte mediene onsdag sammen med trener Leif Ove Alnes. Det var to strålende opplagte menn som entret podiet i deltakerlandsbyen med et fulltallig norsk pressekorps foran seg.

– Det skjedde ikke så mye i går. Vi kom ganske sent tilbake. Men det er det fine med disse øyeblikkene. Ta det rolig og la det synke inn, sa Warholm om de siste timene.

Det siste døgnet har tallene 45,94 blitt godt kjent. Det er tiden Warholm brukte på å ta sitt første OL-gull på 400 meter hekk, en forbedring av egen verdensrekord på hele 76 hundredels sekund.

NRK viste fram en videohilsen fra Usain Bolt, en av friidrettens aller største gjennom tidene.

– Velkommen i klubben, var blant det Bolt meldte i videoen.

– Det er dritkult. Etter min mening den største friidrettsutøveren som noen gang har holdt på. Det var han som herjet da jeg vokste opp, sa Warholm.

– Mosegrodd rekord

25-åringen fra Ulsteinvik blir trolig å se i konkurranse på 400 meter flatt i nærmeste framtid. Det ymtet han frampå om allerede etter gullet han sikret seg tirsdag. Europarekorden er 44,33 sekunder og satt av Thomas Schönlebe i 1987.

– Det er selvfølgelig i bakhodet. Det begynner å bli en ganske mosegrodd rekord uten at den rekorden nødvendigvis er sammenlignbar med det som er verdensrekorden (43,03). Shönlebes rekord er ganske legendarisk, sa 25-åringen fra Ulsteinvik.

– Men hvem vet. Kanskje ryker den allerede i morgen i 400-meterfinalen. Det vet vi aldri.

I Diamond League-stevnet i Lausanne 26. august stiller han trolig til start i øvelsen.

– Jeg har et mål om å løpe fort på 400 meter flatt, og tror jeg skal ha forutsetninger for å få det til også.

Hyllet laget

Warholm fikk spørsmål om hvor mye laget rundt betyr for ham, og om det i det hele tatt hadde vært mulig uten dem.

– Jeg mener 100 prosent at det ikke hadde vært mulig. Jeg er veldig bestemt på at det er laginnsats. Det ligger mye stolthet og hjerte bak all tiden vi putter inn.

Og med «vi» mener Warholm trener Alnes, Amalie Iuel og Elisabeth Slettum.

Iuel satt på siden og fulgte hele presseseansen onsdag.

– Det dere så på banen i går, er et resultat av alt vi legger inn i det daglige over mange år. Det hadde ikke vært mulig uten at du trives der.

Warholm ble tirsdag den sjuende nordmannen med OL-gull i friidrett.

(©NTB)