HAMAR/OSLO (Nettavisen) Det var knyttet stor spenning til prisen som Årets mannlige utøver, hvor blant andre Johannes Høsflot Klæbo, Viktor Hovland og Martin Ødegaard var nominert.

Se Warholm snakke om Idrettsgalla-hat tricket i videovinduet øverst!

Les: Leif Olav Alnes kåret til Årets trener

Til slutt var det Warholm som stakk av med glasskula.

- Jeg er ikke vant til å motta priser, så dette blir stort, sier Warholm før han, ikledd en oransje blazer, legger til.

- Jeg fikk en melding fra Jan Åge Fjørtoft som lurte på om jeg hadde på AaFK-jakke, men det har jeg ikke. Jeg er fra Ulsteinvik, sier han til latter fra salen.

Les også: Overveldet «Tutta» fikk hedersprisen

Warholm hadde nemlig allerede vært oppe på scenen for å motta utøvernes pris, og hekkeløperen ble Idrettsgallaens store vinner da han også hentet hjem Årets navn - kveldens tredje pris.

- Det føles fantastisk. Vi har hatt en helt enorm sesong, det har vært en utrolig sesong. Samtidig er det nok det året her det har vært tøffest om disse premiene her, så jeg er veldig stolt over det jeg har fått til. I all ydmykhet så føler jeg hvert fall at det ikke er ufortjent selv om det er mange som kunne fått prisen og det kunne vært fortjent, sier prisvinneren til Nettavisen etter gallaen.

Se denne: Denne prisen ville kjendisene fått på hjemmebane: - Jeg var mest ute før

Nettavisen pratet med Warholm før utdelingen. Da kunne han avsløre at han ikke hadde forberedt en takketale om han vant. Se video under!

Mange hadde i forkant pekt ut Ødegaard og Warholm som favoritter til Årets mannlige utøver, men det var altså hekkeløperen fra Ulsteinvik som stakk av med prisen i Hamar OL-amfi fredag.

Warholm har hatt et eventyrlig 2019. Han forsvarte VM-gullet på 400 meter hekk under friidretts-VM, og ble med det også første nordmann som har forsvart et VM-gull i friidrett. I tillegg satte han ny europeisk rekord med tiden 46,92 på distansen under Diamond League-finalen i Zürich i august.

23-åringens prestasjoner i 2019 har ikke gått ubemerket hen. I desember ble han av magasinet Track & Field News kåret til årets mannlige friidrettsutøver i verden. Han er den første nordmannen til å vinne prisen.

Tidligere på året ble han også kåret til årets mannlige friidrettsutøver i Europa for 2019, mens han også vant prisen som årets idrettsnavn, kåret av Norske Sportsjournalisters Forbund.

Les om alle vinnerne her: Johannes Thingnes Bø blir far når som helst: – Babyen får holde seg inne litt til