Gå til sidens hovedinnhold

Warholm lett videre til semifinale på 400 meter hekk i OL

Det norske gullhåpet innfridde forventningene i forsøksheatet.

TOKYO (Nettavisen): Karsten Warholm hadde få problemer med å ta seg videre fra forsøksheatet på 400 meter hekk under Tokyo-OL fredag formiddag lokal tid.

Nordmannen er regnet som den største gullfavoritten på distansen, men må gjennom både forsøksheat og semifinale, før den store finalen avholdes 3. august.

Warholm løp inn til tide 48,65 i forsøket.

Warholm fikk bråhast

Etter løpet hadde Warholm bråhast med å jogge ned og rakk bare så vidt en kjapp prat med norsk presse som hadde samlet seg på Olympic Stadium i Tokyo.

25-åringen avslører at han takket nei til en rekke intervjuer etter konkurransen.

- Vi må gjøre dette raskt, jeg har lyst til å jogge ned. Jeg har sagt nei til alle, det var en svenske som ble dritsur på meg, sier han til Nettavisen og øvrig presse.

Han forteller videre at planen var å bruke minst mulig krefter.

- Kjemien med et slikt løp er litt interessant. Det er på slutten man får syren åpenbart, men for meg er det fint å kunne gå ut i et ganske okay tempo. Det gikk relativt fort i starten. Og så var målet å jogge ned den perioden du får syren, sier han.

Dette var første gang Warholm fikk sjansen til å teste banen i Tokyo. Han droppet å dra dit tidligere i uka å grunn av store busskøer.

- Banen minner meg litt om den i London, egentlig. Den er omtrent like stor, bare litt mer tom, sier det norske gullhåpet og sikter til at det ikke er publikum i OL.

Gullfavoritt

25-åringen fra Ulsteinvik har vært i strålende form denne sesongen, til tross for at han har løpt få konkurranser. Under Bislett Games 1. juli løp han inn til ny verdensrekord og slettet med det Kevin Youngs gamle rekord fra 1992.

Warholms rekord lyder på 46,70 sekunder og det er ventet at han må løpe opp mot det eller raskere i OL-finalen for å sikre gullet i et knallsterkt felt.

Det er ventet at amerikaneren Rai Benjamin er nordmannens største rival i gullkampen. Han imponerte stort under det amerikanske uttaket med tiden 46,83.

Møter rivalen i semifinale

Benjamin vant også sitt forsøk fredag og etter konkurransen ble det klart at Warholm og amerikaneren møtes allerede i semifinalen 1. august.

Rivalen ble spurt om det må settes verdensrekord for å vinne OL-gullet på 400 meter hekk i pressesonen etter at han hadde vært i aksjon.

- Jeg er usikker, for å være helt ærlig. Det er et spørsmål jeg har prøvd å unngå, men norske medier har pepret meg med det. Hvis det må til, må det til. Jeg er her for å ta gull for USA. Jeg bryr meg ikke om det blir rekord eller ikke, sa Benjamin.

I det første forsøksheatet fredag var det en annen Warholm-rival som hadde den beste tiden. Qatars Abderrahman Samba løp inn til tiden 48,38 sekunder.