Karsten Warholm har bestemt seg for å løpe 400 meter uten hekker når Diamond League-stevnet i Lausanne arrangeres 26. august.

Det bekrefter teamet til den ferske OL-mesteren og verdensrekordholderen på 400 meter hekk overfor TV 2.

Warholm selv erkjente overfor Nettavisen tidligere tirsdag et det var var sannsynlig at han kom til å stille i et 400-meterløp.

Les også: Warholm med innrømmelse om framtiden. Ekspert tror gullhelten kan sjokkere

- Det er stor sannsynlighet for at jeg prøver meg litt på det, i hvert fall får meg et løp for å se hva jeg får til, sa OL-gullvinneren tirsdag kveld lokal tid i Tokyo.

Trener Leif Olav Alnes avslørte noe seinere hva den konkrete planen er for Warholm-leiren. Løpet skjer altså i Lausanne.

- Det blir veldig spennende. Jeg tror han er i stand til å løpe veldig fort. Han får nok en reaksjon etter dette her. Nå er jo det en ny distanse. Da trenger man ofte en del forsøk på å få ut ditt beste, men jeg tror hans beste er ganske bra. Så jeg tipper det blir OK, sier Alnes til TV 2.

Tidligere tirsdag åpnet også trener Alnes for en konkurranse i 400 meter uten hekker kunne komme på Warholms sesongplan snart.

Les også: Sterke reaksjoner da Norge røk ut av OL: - De har ikke klart det i noen grad

- Det er ikke sikkert du må vente så lenge. Vi kan ikke utelukke at det skjer i løpet av sensommeren. Vi og lurer jo litt på det, så det kommer nok til å skje, påpekte han på pressetreffet med norske medier.