Warholm løp inn på tiden 47.08, og satte ny stevnerekord på banen i Monaco på 400 meter hekk.

- Jeg er veldig fornøyd. Det var ny stevnerekord. Et litt rotete løp. Jeg går med litt for høy frekvens kanskje, sa han til NRK etter løpet.

Flere håpte på ny verdensrekord fredag kveld, men han havnet litt bak den sterke tiden han løp på på Bislett. Tiden 47.08 går likevel for å være en svært sterk prestasjon av nordmannen.

25-åringen vant løpet suverent, og startet som vanlig knallhardt ut fra start.

- Han er i superform. Det er det ikke noe tvil om, sier NRK-kommentator Jann Post.

Seieren gjør at Warholm har to seiere på to forsøk denne sesongen. Neste gang han konkurrerer er i OL om rundt to uker.

Løpet i Monaco er Warholm sitt første siden han tok ny verdensrekord på Bislett forrige fredag.

Da sesongåpnet han på 400 meter hekk med å slette Kevin Youngs verdensrekord fra 1992, og ble historisk med tiden 46,70, som er 8 hundredeler raskere enn den tidligere rekorden.

I forkant av stevnet i Monaco uttalte Warholm at det var en stor lettelse å ta rekorden, men at det også har vært en stor mental utladning.

- Jeg har hørt at når folk er gravide og de får en baby, så blir de deprimerte etterpå. Dette kan sannsynligvis være noe lignende, for du har ventet på dette i lang tid, så skjer det.

I starten av juni satte Warholm også verdensrekord. Da distanserte han sin egen rekord fra i fjor på 300 meter hekk, og løp inn til ny rekord på tiden 33,36, et halvsekund bedre enn den tidligere rekorden.