Den tiden er den nest beste tiden til Warholm på 400 meter hekk noensinne, bare bak persen hans på 46,92.

- Det er et enormt løp! Han er tett på verdensrekorden nok en gang og han dominerer dette stort, brølte NRK-kommentator Jann Post da Warholm krysset mållinjen.

Warholm var overlegen fra start til slutt, og vant med nesten hele 2 sekunder ned til nummer to, Yasmani Capello, som løp på 49,04.

- Det er enorm klasseforskjell. Han vinner jo med et hav her, kommenterte Vebjørn Rodal etter løpet.

Årets første Diamond League-stevne

Fredag kveld var første gang siden Impossible games på Bislett i juni at Warholm var i aksjon. Da satte 24-åringen ny verdensrekord på den uvanlige distansen 300 meter hekk.

Under de spesielle lekene på Bislett løp Warholm helt alene. Det slapp han fredag kveld i Monaco, men sunnmøringens største rivaler, Rai Benjamin og Abderrahman Samba, stilte ikke til start.

Før start var det tyrkiske Yasmani Copello, som tok sølv bak Warholm i VM i London i 2017, som var regnet som Warholms største konkurrent i feltet som besto av fem mann.

Friidrettsstjernene måtte i år vente helt til august før årets første Diamond League-stevne ble arrangert. Grunnen til det er selvsagt korona-situasjonen, som har ført til at en rekke idrettsarrangementer verden over har blitt utsatt eller avlyst.

Neste Diamond League-stevne er i Stockholm 23. august, og planen til Warholm var i utgangspunktet å stille der, på øvelsen 400 meter flatt.

Men til NRK sier Warholm sin trener Leif Olav Alnes at beslutningen om å stille i Sverige ikke er tatt enda.