Karsten Warholm legger ikke skjul på at han ser fram mot å konkurrere foran 5000 tilskuere under Bislett Games torsdag kveld.

Etter mer enn et år, stort sett uten tilskuere, mener den norske friidrettsyndlingen at det blir helt spesielt å konkurrere foran norske fans, familie og venner.

- Jeg har ventet på dette lenge, som alle andre, antar jeg. Det er veldig spesielt å kunne gjøre det i Norge også. Det er trolig den største konkurransen i Norge siden starten av pandemien. Det er alltid spesielt å løpe under Bislett Games, og nå med publikum, familie og venner. Jeg gleder meg veldig, sier Warholm under en pressekonferanse onsdag.

- Får frysninger

Under det amerianske OL-uttaket nylig, løp Rai Benjamin inn på den imponerende tiden 46,83 - fire hundredeler bedre enn Warholms Europa-rekord og bare fem hundredeler bak Kevin Youngs verdensrekord fra OL i Barcelona i 1992.

Warholm sier han blir svært motivert av konkurransen bare noen uker før OL i Tokyo.

- Jeg elsker å se det. Dette er dette som er sport, og jeg får nesten frysninger av det. Jeg er med for å teste meg mot de beste og å gjøre de vanskelig for dem. Uansett om jeg vinner eller taper, kommer jeg alltid til å gi alt. Det er dette som er den morsomme delen. Hvis medaljene ble delt ut før konkurransen, hadde det ikke vært interesse. Det er viktigere enn noen gang. Folk snakker om sko, utstyr og lys rundt banene. Vi trenger disse mann mot mann-duellene.

Han legger ikke skjul på at nyhetene om kanontider fra USA hjelper ham å ta ut det lille ekstra i treningsarbeidet.

- Det hjelper helt klart. Rivalene er de som pusher deg mot større ting. Hvis det bare var jeg som løp fort, ville jeg ikke trengt å dra det lenger. Men når andre løper bra, må også jeg ta et steg opp og prøve å gjøre det bra. Det handler om jobben du gjør før sesongen. Nå gjenstår det å se om jeg har gjort jobben min, og det tror jeg at jeg har, sier Warholm.

- Nå er det tid for 400 meter hekk

Han er også glad for å se at 400 meter hekk er i ferd med å bli en øvelse med stor interesse rundt også internasjonalt.

- Det er en øvelse folk har oversett litt. Det er det som er med sporten vår. Det som utgjør de kuleste konkurransene er hvor stor konkurranse det er. Da Steinar (Hoen) hoppet, var folk ville etter høyde. Nå er det tid for 400 meter hekk igjen. Det er en stund siden, sier Warholm.

Bislett Games ser du på NRK 1 fra 18.30 torsdag. 400 meter hekk, med Karsten Warholm på startstreken, starter klokken 21.51.