NORGES IDRETTSHØYSKOLE (Nettavisen): NRK-serien «Karsten og Leif», som tar for seg hverdagen til hekkestjernen Karsten Warholm og hans trener Leif Olav Alnes, starter med at de to hovedpersonene er invitert til passiar med Kong Harald. Praten mellom de tre går innom mange temaer.

Møtet mellom kongen og Warholm ble mye kommentert i sosiale medier i etterkant av at episoden gikk på TV og spesielt Kongen ble hyllet som oppriktig og folkelig.

Se videoklipp øverst: Det Warholm gjorde tok kongen på senga

Kongen: - Ikke mange som tør

De snakker blant annet om OL i Tokyo, kongens fortid som idrettsutøver, rollen som flaggbærer i OL og ringvirkningene av den pågående koronakrisen.

LES OGSÅ: I flere år har det pågått en opphetet diskusjon om Jakob Ingebrigtsen (20)

Underveis i praten trekker kongen fram flere ting som han er imponert over ved Warholm, men det er spesielt én ting han har bitt seg merke i.

Det var noen 24-åringen gjorde før de møttes. Samtalen går slik:

Warholm: - Vi synes det er fantastisk at du ville snakke med oss.

Kongen: - Det var fantastisk at du turte å ringe. Det er det ikke mange som tør.

Warholm: - Jeg har tenkt på det i ettertid at når jeg fikk muligheten til å snakke med kongen på telefon, det er et øyeblikk jeg kommer til å huske resten av livet mitt.

Kongen: - Jeg holdt på å si, det gjør jeg også!

Hekkeløperen fra Ulsteinvik forteller videre at han satt i vektrommet i Valhall i Oslo, da han slo på tråden til Kong Harald, men hvordan det ble slik at Warholm fikk nummeret til kongen og kunne plinge på fikk vi ikke vite i NRK-episoden.

LES OGSÅ: Amalie Iuel ble utsatt for netthets, men velger å ikke ta opp kampen med nett-trollene: - De prøver å skape en reaksjon

Da Nettavisen møtte Warholm på et pressetreff på Norges Idrettshøyskole nylig, ble det derfor vekslet noen ord om denne telefonsamtalen og møtet med kongen.

- Jeg hadde veldig lyst til at Leif og jeg skulle møte ham og snakke om idrett. Jeg vet at kongen har hatt en stor idrettskarriere selv innen seiling. Så på grunn av dette ønsket fikk jeg fatt i nummeret hans og fikk ringe ham, sier Warholm til Nettavisen.

Warholm: - Ikke direktelinje

Nummeret til kongen ligger imidlertid ikke akkurat tilgjengelig i telefonkatalogen. Warholm innrømmer at han måtte gå via administrasjonen for å komme i kontakt med Kong Harald og at kongen var informert om at han kom til å ringe på forhånd.

- Han ventet at jeg skulle ringe. Han hadde nok blitt fortalt av noen i administrasjonen om at jeg kom til å slå på tråden. Han satt klar.

Så med andre ord har selv ikke dobbelt verdensmester Karsten Warholm noen direktelinje til Kong Harald, selv om NRK promoterte serien med følgende deletekst på Facebook: «Når du er Karsten Warholm kan du tydeligvis bare plukke opp telefonen og ringe kongen for å høre om han er ledig for en prat».

LES OGSÅ: Brødrene Ingebrigtsen kom med stikk til Warholm etter kongepokal-uttalelse. Nå forklarer de reaksjonen: - Merkelig

- Det var ikke helt direkte linje, nei, men nesten, sier 24-åringen og gliser.

- Var det de som produserte TV-serien som var en pådriver for at dere skulle møtes, eller var dette din egen idé?

- Jeg hadde veldig lyst til å få en prat med kongen, fordi jeg elsker idrett og synes at vi som elsker idrett er veldig privilegerte som har en konge som elsker idrett.

- Det var veldig stort å snakke med kongen. Der satt jeg i Valhall og snakket med kongen som satt på Kongsseteren. Jeg spurte om vi kunne møtes. Da ble det satt i gang noen prosesser og til slutt fikk vi et møte. Det var veldig inspirerende.

Kongen tror ikke på OL i 2021

Et av temaene Warhol, Alnes og kongen diskuterte ivrig er OL i Tokyo. Lekene i Japan skulle opprinnelig gått i 2020, men ble utsatt på grunn av Covid-19-pandemien.

Mesterskapet er flyttet til sommeren 2021, men Kong Harald har sine tvil om det er gjennomførbart og tror lekene vil bli avlyst på ny.

- Det kongen sier, som jeg er veldig enig med ham i, er at OL er et stort og helt spesielt arrangement. Et land har lagt mye stolthet og penger i det og alle landene skal samles der til forbrødring, sier hekkeløperen.

LES OGSÅ: Sprintlegenden Boldon viste et klipp av Warholm til en bekjent. Da kom en spontan reaksjon på oppførselen hans: - Der har du problemet

- Men noen av rammebetingelsene har blitt endret. Det er ikke sikkert alle har hatt samme muligheter, fordi Covid-19 har påvirket forberedelsene til folk. Det vil også bli merkelig med et OL uten publikum, så det blir nok et merkelig mesterskap.

- Må gjøres trygt

Warholm selv er imidlertid uenig i kongens synspunkt på akkurat dette.

- Det ville være trist for tradisjonene om et OL blir avlyst. Det er en avveining der som jeg er veldig glad jeg ikke skal bestemme. Det er en beslutning det nok er vanskelig å ha ansvar for, mener friidrettsstjernen.

- Men hvis det kan gjøres trygt og alle utøverne kan komme dit, mener jeg det kan gjennomføres. Det er selvfølgelig ikke like gledelig og hyggelig å ikke ha publikum der, men hvis det er det som skal til for å få gjennomført et OL, så er det bedre enn at det ikke blir noe OL, i hvert fall for utøverne, mener Warholm.

LES OGSÅ: Kong Harald forteller i ny bok: Hyller Maud Angelica og beskriver følelsen da terroren rammet 22. juli

Han er imidlertid helt enig i at det var riktig å avlyse i 2020.

- Ja, det er noe jeg tenkte mye på. Det var mange som hadde en vanskelig forsesong, så sånn sett var det nok rett å utsette det til 2021, mener 24-åringen

OL i Tokyo skal etter den nye planen arrangeres fra 23. juli til 8 august 2021.