25-åringen løp inn til 48,08 i det Direktesport-sendte stevnet fra Tyskland, og det holdt til overlegen seier til tross for at mannen fra Ulsteinvik har løpt langt raskere tidligere i sesongen.

Warholm åpnet som vanlig knalltøft, og var i realiteten aldri truet til tross for at han løp mer enn to sekunder raskere i OL-finalen.

Estiske Rasmus Mägi løp inn til annenplass med 48,73, mens jamaicanske Jaheel Hyde kom på annenplass med tiden 48,95.

Fikk du med denne fra OL? Påstand om Warholms gulløp vekker oppsikt. Nå slår Benjamin kraftig tilbake

Warholm har vært gjennom et svært hektisk program den siste tiden, og skulle i utgangspunktet løpt NM i Kristiansand denne helgen. Han måtte imidlertid stå over lekene hvor han skulle løpe 400 meter flatt, og søndagens løp i Tyskland er 25-åringens siste utenfor Norge denne sesongen.

Torsdag runder han av sesongen i Trond Mohn Games i Bergen. Der skal han i aksjon på 300 meter uten hekker.

Warholm toppet en fantastisk sesong med gull og suveren ny verdensrekord i Tokyo-OL. Han løp den gang inn til nærmest uvirkelig 45,94, som var 76 hundredeler bedre enn verdensrekorden han satte på Bislett 1. juli.

Etter OL førsøkte Ulsteinvik-løperen seg på 400 meter flatt i Lausanne 26. august, men det ble en sjelden nedtur for OL-gullvinneren.

I et løp der mange hadde forventet europarekord av Warholm, fikk han det tungt og måtte nøye seg med fjerdeplass og 45.51, 64 hundredeler bak hans personlige rekord.

- En liten fartsdemper etter en utladning som OL, er helt naturlig, sa trener Leif Olav Alnes etter løpet den gang.

På kvinnenes 1500-meter i Berlin søndag endte Karoline Bjerkeli Grøvdal på en sjuendeplass med 4.05,70 som sluttid.

Det var et godt stykke bak vinner Kate Grace. Amerikaneren vant med 4.01,33, som var ny personlig rekord.

Grøvdal startet forsiktig og fikk trøbbel i feltet allerede i første sving. Hun greide etterpå aldri å melde seg på i tetkampen.