*Nettavisen* Sport.

Warholm-rival Samba vil doble i friidretts-VM

 

Abderrahman Samba fra Qatar under Diamond League-stevnet i Stockholm i fjor. Foto: Sören Andersson / TT / NTB scanpix. Foto: (NTB scanpix)

Abderrahman Samba har nesten ikke konkurrert i 2019-sesongen, men er påmeldt på både 400 meter hekk og 400 meter i friidretts-VM i Qatar.

Samba figurerte på de foreløpige startlistene som ble offentliggjort torsdag, men det gjenstår ennå å se om 24-åringen faktisk stiller opp i mesterskapet. Samba er født i Saudi-Arabia, men har representert vertsnasjonen Qatar siden mai 2016.

Sambas første konkurranse i år kom under Diamond League-stevnet i Shanghai 18. mai. Da vant han distansen på gode 47,27. I Diamond League-stevnet i Monaco 12. juli løp han 400 meter flatt på 45,00 og ble nummer to bak Steven Gardiner fra Bahamas (44,51).

Abderrahman Samba var verdens klart beste på 400 meter hekk gjennom hele fjorårssesongen, men har vært mye skadd denne sesongen. Han har slitt med et hofteproblem, og deretter fikk han trøbbel med hamstringen på baksiden av det ene låret.

Qatar-løperen har vært på treningsopphold i Spania den siste tiden.

Både Karsten Warholm (46,92 i Zürich) og Rai Benjamin (46,98 i Zürich) har løpt fortere enn Samba på 400 meter hekk denne sesongen.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.