– Fantastisk gøy! Det var en veldig godkjent debut. Jeg er alltid litt ekstra spent før det første løpet, men i dag følte jeg meg sterk og hadde selvtilliten. Det var mitt raskeste løp i denne hallen og en av de bedre tidene mine innendørs, sa han til NRK etter å ha satt banerekord.

Warholm ble heiet fram av et entusiastisk publikum i Ulsteinvik og la det øvrige feltet langt bak seg. Håvard Bentdal Ingvaldsen ble toer på 46,94.

– Det er stort å ha alle folkene i bygda mi her for å se på, sa Warholm.

Inspirerte

Femdobbel OL-mester Elaine Thompson-Herah var en av attraksjonene i stevnet. Hun vant 60 meter på 7,30 i et felt med norske talenter. Helene Rønningen opplevde å lede innledningsvis før hun løp inn til 2.-plass på 7,40, ett tidel bak superstjernen fra Jamaica.

Fem andre norske løpere fikk også være i felt med Thompson-Herah, og to av dem satte personlig rekord. Det var Borghild Oline Holstad (7,88) og Hedda Sandvik Kjetland (8,18).

Hyggelig

– Det var et godt løp. Det er en flott følelse å være blant disse ungjentene som ser opp til meg og som vil bli som meg en dag, sa Thompson-Herah til NRK.

En tredje stjerne som kastet glans over arrangementet var den ukrainske høydestjernen Jaroslava Mahutsjykh. Hun gikk over 1,99.

– Det var en fin konkurranse, og det var hyggelig å se ukrainske flagg på tribunen, sa hun til NRK.

(©NTB)