Warholm skrev seg inn i historiebøkene da han suste inn til ny verdensrekord på Bislett med tiden 46,70.

Fredag skal ha prøve igjen under Diamond League-stevnet i Monaco, og forteller om tøffe dager både mentalt og fysisk etter rekorden på hjemmebane.

- Jeg har hørt at kvinner er gravide og får barn, og blir deprimert etterpå. Jeg tenker at dette kan være noe som ligner. Du har ventet på dette i lang tid og endelig klarer det, så tapper det deg for krefter. Jeg tror det er mest mentalt, men jeg merket det fysisk også, forteller Warholm på en pressekonferanse med Diamond League før stevnet.

Se rekordløpet her:

- Enorm lettelse

25-åringen fra Ulsteinvik hadde et stort press på seg, men levde til de grader opp til forventningene på Bislett.

- Først og fremst var det en enorm lettelse, fordi vi har snakket om den rekorden i to-tre år nå. Det er mange gode 400 meter hekk-løpere, så det var viktig for meg at det var jeg som tok den.

Warholm fikk også spørsmål omkring forberedelsene til et potensielt OL-gull.

- Vi jobber hardt for å være i den beste posisjonen vi kan være i, for å vinne et OL-gull. Bislett var mitt første løp for sesongen, så løpet i Monaco kommer på et perfekt tidspunkt, sier Warholm.

Og fortsetter:

- Jeg tror det er mye jeg kan gjøre for å løpe fortere. Farten man har de siste meterne er alltid veldig lav, så det å kunne klare å holde så høy fart som mulig mot slutten er viktig. Jeg håper at jeg aldri får mitt «perfekt løp».

Les også: Neville hyller Southgate - kommer med stikk til statsministeren

Løpet på Bislett var Warholms første konkurranse på 400 meter hekk for sesongen, noe flere har reagert på.

- Grunnen til at jeg startet sesongen litt senere enn vanlig, var fordi det ikke var noen konkurranser som passet meg. Så lenge man er forberedt, føler jeg det ikke er nødvendig å måtte løpe konkurranser bare for å løpe konkurranser.

- Smilte for TV

Warholm slettet den 29 år gamle verdensrekorden til Kevin Young, og fikk tatt en prat med Young selv, etter løpet.

- Det har vært en veldig spesiell uke. Verdensrekord på hjemmebane med publikum var spesielt, men jeg har passet på å få nok restitusjon før løper i Monaco. Det gode er at jeg ikke trenger å jakte verdensrekorden, men prøve å nå en ny personlig rekord.

Les også: Jakob Ingebrigtsen klar for toppduell: - Har ikke trent som normalt

- Har du snakket med Kevin Young?

- Jeg snakket med Kevin Young, og han virket glad for at jeg tok rekorden. Han var på TV, så han følte kanskje han måtte smile. Jeg har stor respekt for Kevin, og rekorden hans som sto i 29 år.

25-åringens største konkurrent, Rai Benjamin, var egentlig påmeldt i Monaco, men har meldt forfall til konkurransen.

Jeg hadde gledet meg til å løpe mot Rai Benjamin, så det er dumt at han ikke er her. Publikum får vente til Tokyo.

Warholm og resten av konkurrentene er ventet å starte 20:03, fredag på NRK.