Se Karsten Warholm sitt superløp her:

BISLETT (Nettavisen): Warholm tok ny verdensrekord på 300 meter hekk med tiden 33,26. Det er over et halvsekund bedre enn tiden han løp på samme distanse i fjor.

Etter målgang var det imidlertid lite jubel å spore hos den norske verdensmesteren. Det ble noen merkelige sekunder før tiden endelig ble lest opp av speaker.

Warholm: - Kan bli kleint

Da kunne Warholm endelig slippe jubelen løs. Til Nettavisen sier han at han på ingen måte var sikker på at løpet ville gi en så god tid.

- Det er umulig å si, et halvt sekund er jo ingenting. Det sto null på klokka så jeg hadde ikke snøring på hva tiden var, så ja, det var merkelig. Da jeg fikk tida ble jeg veldig fornøyd, sier Warholm til Nettavisen.

- Det var en god følelse. Du kan ikke begynne å juble før du har sett tiden, det kan bli ganske kleint da hvis du får en smekk. Det blir ikke bedre og det gir selvtillit. Det er alltid gøy å ha med seg, sier hekkeløperen.

Også i NRKs kommentatorboks la de merke til at Warholm måtte vente på tiden.

- Og så får vi ikke opp noen tid her. Det er ingen tid på skjermen, utbrøt Jann Post for NRK.

- Raskere og sterkere

25-åringen fra Ulsteinvik føler han er bedre nå enn sist sesong, da han ved flere anledninger truet verdensrekorden på 400 meter hekk.

- Absolutt. Vi måler mye på trening. jeg har blitt både raskere og mer utholden. Jeg har også blitt en del sterkere og det kommer godt med, sier han.

- Vi har et godt grunnlag nå, jeg har trent veldig bra den vinteren her og det er veldig deilig å se at det komme rut i gode resultater. Hvis det ikke blir gode resultater så er treninga bare bortkastet tid, mener Warholm.

Sesongåpning

Også trener Leif Olav Alnes var en fornøyd mann etter løpet.

- Jeg er ekstremt fornøyd. Det var et enormt løp, sa han til NRK.

Kveldens løp var Warholms første konkurranse denne sesongen. Også i fjor sesongåpnet Warholm med den noe utradisjonelle distansen 300 meter hekk.

Da satte han bestetid i verden med tiden 33,78 sekunder på distansen.

Kveldens stevne på Bislett har fått navnet «Night of Highlights», og er et nytt og innovativt kveldsstevne, hvor også Henrik Ingebrigsten og Karoline Bjerkeli Grøvdal stiller til start.