TOKYO (Nettavisen): Karsten Warholm er et av Norges største gullhåp i Tokyo-OL og nå har hekkeløperen ankommet den japanske hovedstaden.

Nordmannen skal i aksjon i forsøksheatet på 400 meter hekk 30. juli, før en eventuell semifinale og finale venter utover i mesterskapet. Finalen løpes 3. august.

I forkant av OL har Ulsteinvik-gutten måtte svare på en rekke spørsmål fra pressen. Rivalen Rai Benjamin har blitt et hett tema og det har også vært en skodebatt, der stjernen Usain Bolt har kastet seg inn og kritiserte de nye piggskoene som brukes.

Men uansett hva Warholm og trener Leif Olav Alnes blir spurt om, så er det alltid et svar som går igjen, spesielt fra treneren. Det virker å være et mantra.

LES OGSÅ: Warholm fikk nok da han så hva som møtte ham: - Det boblet i blodet

- Det er bedre med godt gjort, enn godt sagt, gjentar Alnes til det kjedsommelige hver gang han får spørsmål om rivaler og verdensrekorder.

- Kult, irriterende og kult igjen

Alnes har gjentatt dette så mange ganger, at han selv er klar over at folk kanskje begynner å bli lei av å høre det. Warholm innrømmer at han har hørt dette gjentatt gang på gang de siste årene og har det alltid litt i bakhodet.

- Ja, absolutt. Hvor mange ganger? Nei, det har jeg ikke telling på, egentlig. Det tror jeg ikke noen av dere her inne har eller. Det er noe med at man kjører et mantra så mange ganger at det først er kult, så blir det irriterende og så blir det ganske kult igjen. Det synes jeg Leif egentlig har klart med bravur, sier han til Nettavisen.

LES OGSÅ: Ingebrigtsen dropper distanse i OL: - Veldig forventet

- Det funker ganske bra for oss. Det er på en måte noe sant i det, for det blir ikke delt ut noen medaljer på det du sier før løpet, det blir delt ut medaljer for det vi gjør. Egentlig synes jeg det er ganske selvsagt, men det er ikke så selvfølgelig likevel. Du vet hva jeg sa om «common sense»? «It’s not so common anymore», sier Warholm.

Alnes: - Til å kaste opp av

Alnes forklarer det slik hvorfor han gjentar dette så ofte i intervjuer.

- Ja, jeg er klar over det, men det er jo sånn med Newtons lover også, de har blitt gjentatt ganske mange ganger de og. Hvis du prøver deg på eksamen med en annen variant, så tror jeg det kommer til å gå ganske dårlig, sier han til Nettavisen.

I opptakten til OL har Nettavisen fått servert mantraet til Alnes ved en rekke anledninger. Da Warholm satte verdensrekord på Bislett, svarte Alnes dette på spørsmål om om det lå litt i lufta 25-åringen kunne sette rekord denne kvelden.

- Jeg visste at det kunne skje, selvfølgelig. Vi har det mantraet vårt som alle er dritt lei av, godt gjort er bedre enn godt sagt. Og det er godt sagt også, sa treneren.

På en digital pressekonferanse i forkant av OL fikk Alnes en rekke spørsmål om rival Benjamin og hans uttalelser om at han ikke løp opp mot sitt beste da han satte supertiden 46.83 sekunder under det amerikanske OL-uttaket i sommer.

LES OGSÅ: Knallhard kritikk mot Tokyo-OL: - De ignorerer våre menneskerettigheter

- Folk har sikkert hørt dette så mange ganger at det er til å kaste opp av, men vi mener fortsatt at godt gjort er bedre enn godt sagt, var hans svar på utspillet.

- Du skal legge alt i det

Grunnen til at treneren gang på gang gjentar disse ordene, handler om at han ønsker et riktig fokus. Han mener Warholm er tjent med å tenke på seg selv og ikke rivalene.

Derfor kommer heller ikke verken 25-åringen eller Alnes til å bruke alt for mye energi på hva rivalene presterer på veien mot finalen på 400 meter hekk i Tokyo-OL.

- Vi prøver å holde mest fokus på det vi styrer selv. Det er de tingene vi kan gjøre noe med og det vi kan lære litt av. Vi kommer selvsagt til å prøve å få med oss litt av det som foregår, men uansett hvilket nivå du er på, så handler det om å gjøre ditt beste og hvis noen er bedre, får du ikke gjort noe med det, mener Warholm-treneren.

LES OGSÅ: Nora Mørk med kjæreste-hint på Instagram

- Jeg mener du skal legge alt i å være den beste versjonen av deg selv og ha mest fokus på det du selv skal gjøre. Det går an å ha mange tanker i hodet samtidig, men du må ha hovedfokuset ditt et sted og jeg tror nok det er lurt å gjøre ditt beste, selv om det er kjedelig og blir gjentatt noen ganger. Du bør ikke rette opp en feil med en ny feil. Hvis du gjør det rett første gang, så slipper du å rette opp, sier 64-åringen.

Warholm: - Lave skuldre

Warholm har hatt OL-konkurransen i Tokyo i hodet ganske lenge nå, men må altså gjennom både forsøk og semifinale, før han får sjansen til å løpe om gullet.

Han tror det blir bra å få noen løp i forkant av selve alvoret. 25-åringen har ikke fått mulighet til å teste banen inne på stadion før han skal ut i konkurranse, men får altså to løp til å finne ut av både banen og formen i løpet av mesterskapet.

LES OGSÅ: Nora Mørk forklarer årsaken til bildene som vakte oppsikt: - Komisk

- Jeg prøver å gå inn i kvalifiseringen med lave skuldre. Det handler om å slappe av og finne formen. Så får vi forhåpentlig noen løp til for å få opp spenningen i kroppen.

- Vi er inne i en periode der det handler om å optimalisere og få overskudd. Det er ikke det hardeste regimet rent treningsmessig. Vi har kun hatt disse konkurransene i hodet hele tiden, sier den norske hekkeløperen til pressen.