Den norske friidrettsstjernen skulle opprinnelig reise til USA på tirsdag for oppladning til VM i Eugene, men som følge av SAS-streiken utsettes reisen med en dag.

Det kommer frem i en pressemelding fra Team Warholm mandag kveld.

– Vi hadde en plan B klar i forbindelse med at det var fare for streik hos SAS. Når streiken ble et faktum, så hadde vi heldigvis et alternativ klart. Så det har ikke gitt store endringer for vår del. Vi håper og tror at det skal gå greit i henhold til den planen som vi nå går for. Det er ikke lett å planlegge flyreiser for tiden. Målet har vært å få færrest mulig mellomlandinger og etapper, sier manager Kristine Haddal.

– Går den rette veien

Det er fortsatt usikkert om Warholm blir klar til mesterskapet.

26-åringen pådro seg en skade i låret da han sesongdebuterte i Rabat i begynnelsen av juni. Dette sier han om situasjonen:

– Jeg er fortsatt under rehabilitering, men det går rette veien. Samtidig er det klart at jeg trenger tiden for å bli 100 prosent klar til konkurransen, sier Warholm.

Les også: Eksperten etterlyser flere sikkerhetsgrep etter skrekkulykke

Også trener Leif Olav Alnes opplyser om at Warholm er på rett vei, men at de ikke kommer til å ta noen sjanser i mesterskapet dersom han ikke er hundre prosent.

– Vi jobber systematisk og godt med kyndig oppfølging av skaden. Vi gjør det vi har tro på – og vi ser fremgang. Vi er positive, men realistiske med tanke på at denne type skade trenger tid og vi ønsker ikke å ta noen sjanser med å starte for tidlig, sier Alnes.

– Det er klinkende klart

Både Warholm og Alnes veit at førstnevnte må være 100 prosent for å sikre et gull i Eugene. Blant annet løp brasilianeren Alison dos Santos nylig inn på den sterke tiden 46,80 i Stockholm og slettet Warholms tidligere stevnerekord.

– Som de fleste har fått med seg så er nivået på 400 meter hekk veldig høyt for tiden. Jeg vil ikke spekulere i hvor jeg står. Det er vanskelig ut ifra det skadeavbrekket som jeg har hatt – og den oppbyggingen som jeg for tiden driver med. Vi får se hva jeg kan få til. Jeg skal i alle fall gjøre mitt aller beste. Så får vi i ettertid se hva det holder til, sier Warholm.

– Det blir ikke VM-medaljer på billigsalg på 400 meter hekk. Det er klinkende klart. Det skal løpes fort for å ta gullet. Veldig fort, sier Alnes.

Når Warholm ankommer USA onsdag skal han på den såkalte «precampen» i Berkeley California.

– Vi drar derfra til Eugene noen dager før innledende runde starter 16. juli. For oss er det viktig at vi tidlig kommer inn i riktig døgnrytme. Vi får nok tid i Eugene, og jeg mener at vi har en god plan, sier Warholm, som merker at årets viktigste konkurranse nærmer seg.

– Jeg håper å stå på startstreken i finalen. Jeg er mentalt klar for å konkurrere igjen. Vi gjør det vi kan for å bli klare på alle plan. Men vi vet at mye skal klaffe. Vi prøver å påvirke det vi kan gjøre noe med. Etter hvert vil vi få svarene. Forhåpentligvis er de slik vi ønsker dem. Men jeg kan selvsagt ikke gi noen garantier, sier Warholm.