Finalen kom omsider i gang etter to tjuvstarter, og på det tredje forsøket gikk Warholm knallhardt ut.

Brasilianske Alisson Dos Santos var nærmest å tukte den norske stjernen i Sveits, men var i realiteten sjanseløs på tiden 47,35.

Dos Santos nærmest seg Warholm før den siste hekken, men mannen fra Ulsteinvik akselererte ut på oppløpet og sikret sitt andre Diamond League-trofé i suveren stil.

- Det er stort å hente diamanten, og det er derfor jeg klarte å ta ut det siste i dag. Det sto noe på spill, sier Warholm til NRK etter løpet.

Han innrømmer at to tjuvstarter gjorde det hele enda mer utfordrende.

- Det er aldri ideelt, men det jeg tenker når sånt skjer er at det er til min fordel. Jeg kan stå i det, og noen kan kanskje bli psyket ut av det. Det handler om å fokusere på det du skal gjøre, sier Warholm til NRK etter to tjuvstarter i finalen.

OL-gullvinneren slo dermed tilbake etter nedturen i Lausanne, der han ikke maktet å markere seg på 400 meter flatt.

Han innrømmer usikkerhet etter opplevelsen i august.

- Selvfølgelig. Det var ingen hyggelig opplevelse. Men vi var smarte og gjorde det vi burde gjort. Vi tok litt pause,og hentet inn kroppen igjen, så det var en smart avgjørelse å stå over i Brüssel, sier han.

Ingen Benjamin

Warholms tøffeste rival Rai Benjamin deltok ikke i Zürich. Det gjorde derimot altså bronsevinner fra OL dos Santos, som er den tredje raskeste på øvelsen gjennom tidene. Han hadde for rask reaksjonstid i første startforsøk, men slapp unna med gult kort.

Det gjorde derimot ikke Yasmani Copello, som tjuvstartet i andre forsøk. Dermed var det først på tredje forsøk løperne fikk slippe i vei.

Diamond League-trofé er Warholms andre strake. Han vant også i 2019, mens trofeet ikke ble delt ut i fjor. Trofeet sikret han gjennom seieren i Zürich fordi man før finalen strøk alle resultatene fra tidligere i sesongen, og det er dermed utelukkende resultat i finalen som avgjør.

Han er første nordmann med to Diamond League-trofeer. Spydkaster Andreas Thorkildsen er eneste annen nordmann som har greid bragden.

Fantastisk sesong

Warholm toppet en fantastisk sesong med gull og suveren ny verdensrekord i Tokyo-OL. Han løp den gang inn til nærmest uvirkelig 45,94, som var 76 hundredeler bedre enn verdensrekorden han satte på Bislett 1. juli.

Etter OL har det kun blitt med ett løp på Ulsteinvik-løperen, da han forsøkte seg på 400 meter flatt i Lausanne 26. august.

I et løp der mange hadde forventet europarekord av Warholm, fikk han det tungt og måtte nøye seg med fjerdeplass og 45.51, 64 hundredeler bak hans personlige rekord.

- En liten fartsdemper etter en utladning som OL, er helt naturlig, sa Alnes etter løpet.