RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Luis Acosta

Warner tatt på fersken

Sist oppdatert:
Det var kanskje ikke journalister til stede, men et skjult videokamera hadde han ikke regnet med.

I forbindelse med FIFA-valget tidligere i år, har det i etterkant kommet nye avsløringer i korrupsjonsskandalen. Nå er den tidligere visepresidenten på tynn is.

Jack Warner har blitt tatt i å oppfordre medlemmer av den karibiske fotballunionen til å ta imot pengegaver fra Mohamed Bin Hammam i forbindelse med FIFA-valget tidligere i år.

Et filmopptak gjort den 11. mai er publisert på The Telegraph sine sider.

Snakker åpent
Klippet viser en Jack Warner som tydeligvis har ting å skjule for media. Noe av det første man kan høre i filmklippet, er et spørsmål fra Warner selv om ghvorvidt media er til stede.

Etter at han har blitt forsikret om at det ikke er noen journalister til stede, forteller han om detaljer rundt Bin Hammams tilbud om gaver til forbundet, og at dette ikke burde bli snakket om utenfor de fire veggene.

- Jeg fortalte ham at hvis han skal ta med penger, så vil jeg ikke at han skal gi det til noen andre enn CFU (Den karibiske fotballunionen, red. anm.). CFU vil gi det videre til sine medlemmer. Jeg ønsket ikke at det skal virke som om at vi har en forpliktelse til å stemme på ham, og han godtok dette, sier Jack Warner i klippet.

De som føler seg for gode til å ta imot penger, kan heller gå i kirken, mener Warner.

- Fakta er at vår business er vår business, sier han.

Vil unngå Platini
Warner ønsket å hindre Blatter i å bli president, for å redusere sjansene for at Michel Platini etterfølger sveitseren.

- Vi må forsikre oss om at Platini ikke er den automatiske arvtaker av FIFA. Hvis det skjer, kommer FIFA til å bli en fransk provins for alltid, sier han i klippet.

Jack Warner sluttet i FIFA den 20. juni tidligere i år, og er per i dag ikke lenger under etterforskning. Bin Hammam er blitt utestengt på livstid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere