RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Wassberg rydder opp

Sist oppdatert:
Mange spillere var i harnisk etter at stallskriket Digital Chargoal vant V75-2 lørdag.

En medvirkende årsak til at ingen klarte 7 rette under helgens V75 runde i Bergen skyldes Ove Wassbergs overraskende seier med svenskeimporten Digital Chargoal.

Hesten gjorde en kjempeprestasjon da hun vant tross en steintøff 10.7-åpning første femhundre. Hesten var kun markert på 7 prosent av de innleverte V75-bongene. Enda mindre hadde det vært om ikke kusken hadde kommet med svært positive uttalelser på Rikstoto Direkte få timer før løpene skulle starte.

Premiejeger
Wassberg hadde hatt Melander-importen på stallen i en måned, og lå veldig lavt i forhåndsintervjuene i begge fagbladene. Til Trav og Galopp konkluderte han med at han var fornøyd med en god premie, mens Stallskrikets lesere heller ikke fikk inntrykk at det var snakk om annet enn en hyggelig premie.

Når heller ikke sønn og stallmann Svein Ove Wassberg finner det bryet verdt å kommentere hesten i baneprogrammet var det kanskje ikke så rart at Super Photo Kosmos-hoppa ikke var mye påaktet.

Når han så på travkanalen Rikstoto Direkte melder om strålende treningsarbeid, der hoppa hadde avsluttet sisterunden i 12.5-fart, var kusken plutselig stor optimist. Det viste seg også i løpet da Wassberg valgte å svare opp storfavoritten Bauxite i en lynkjapp første 500. At 3-åringen likevel kunne vinne var en sterk prestasjon som gjorde mange av RD-tilhørerne glade.

Det dog mange spillerne lurte på var hvorfor ikke stallen kom med disse treningsrapporetene tidligere i uken. Det er veldig sjelden at hester som skal starte i V75 testes så hardt tett innpå starten.

Testet bak bilen
Nettavisen fikk ikke tak i Wassberg for en kommentar før i dag tirsdag, og han var da kjent med at han hadde skapt litt blandede følelser hos spillerne. Forklaringen var dog enkel.

Digital Chargoal hadde ikke startet bak bilen tidligere, og derfor ville han sjekke hvordan hoppa fungerte bak bilvingen . Dette ble gjort først på onsdag, og treneren var meget fornøyd med hesten sin som altså hadde avsluttet styggfort den siste runden.

Wassberg beklaget at han ikke hadde nevnt at hurtigarbeidet ble gjort kun tre dager før løpet, og skjønner at folk kan ha følt seg ført bak lyset. Men fakta var altså at Bergenstreneren ble intervjuet av fagbladene før treningsjobben på onsdag, og dermed lå lavt mht hoppas sjanser.

Svært aktuell problemstilling
Nettavisen har vært vitne til flere lignende saker, og det er helt klart en uting at kusker og trenere kommer med forskjellige uttalelser om de samme hestene. Det handler om spillernes tillit, men denne gang var det altså en naturlig forklaring.

At ikke Norsk Rikstoto og DNT jobber hardere med disse tingene er svært uheldig. Dersom spillerne mister tillitten til produktet får det fort alvorlige konsekvenser, og en hel næring kan faktisk stå i fare.

At f.eks. tipstelefoner har anledning til å knytte til seg kusker er nærmest et hån mot spillerne. Kan vi stole på at "sponsorkuskene" gir almenheten de samme opplysninger som ellers kun fås via svært dyre betalingstjenester.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere