Gå til sidens hovedinnhold

Watford-spiss tar Paul Pogba i forsvar: - Ingen kan komme i nærheten av han

Manchester United-stjernen mottar støtte fra Premier League-kollega etter vedvarende kritikk.

Tirsdag kveld stilte Watford-spiss Andre Gray opp i videopodkasten «Threesixtytv». Gray blir i episoden spurt om en rekke temaer og snakker åpent og villig om fotball-livet i verdens mest populære liga.

Etterhvert dreiet temaet inn på ulike «sannheter» som har festet seg blant fotballkritikere og supportere. Personen de diskuterer er Manchester Uniteds franske stjerne Paul Pogba.

Gray har selv reagert på inntrykket media ofte skaper om franskmannen.

- Folk snakker om Pogba. Det irriterer meg. Jeg har spilt mot han sikkert fire ganger nå - og det er ingen som kan komme i nærheten av han på banen, sier Gray i intervjuet.

Les også: «Alle» flopper med dette tallet: Nå har United-legenden funnet en verdig kandidat

Mye kritikk

Pogba har måttet tåle kritikk fra flere av engelsk fotballs største profiler over lang tid. Blant dem er tidligere United-stjerne Paul Ince, og Liverpool-legenden Graeme Souness.

Ince gikk tidligere i mai så langt som å si at Solskjær burde kvitte seg med Pogba.

I sin spalte for bettingsiden Paddy Power var nemlig den tidligere engelske landslagsspilleren, igjen, nådeløs i sin kritikk av Pogba.

- Hans prestasjoner på banen, samt hans oppførsel utenfor banen, med agenten og generelt hvordan han ter seg, er overhodet ikke bra for klubben, skrev Ince i sin spalte.

Watford-spiss Gray forklarer i intervjuet at han mener Manchester United-stjernen får mye urettmessig kritikk. VM-vinneren er ifølge Gray en spiller som går utenpå så og si alle i Premier League.

- Hans hjerne eller hva det er? Han er noe du ikke er. Du kan bare ikke forstå det. Frem til du er på banen sammen med ham vil du ikke skjønne det, fortsetter Gray.

Se sekvensen i videoen under:

Pogba har vært mye skadet denne sesongen og har ikke vært i aksjon for Manchester United siden jul. På grunn av korona-krisen har han derfor ikke spilt en tellende kamp på snart et halvt år.

Etter Bruno Fernandes sin ankomst på Old Trafford har portugiseren vist seg som en solid forsterkning for Ole Gunnar Solskjærs mannskap, han har bidratt med syv mål på ni kamper.

Flere i og rundt klubben skal lengte etter å se Pogba og Fernandes sammen på Uniteds midtbane.

Les også: Tidligere United-stjerne med Pogba-støtte: - Noe av kritikken er ikke riktig

Spekulasjonene fortsetter

Senest søndag ble det i engelsk, fransk og spansk presse satt fart på ryktene om at Pogba skal forlate England etter inneværende sesong.

Daily Express meldte at Pogba skal være på vei til Juventus og viste til franske L'Equipe som mente partene er svært nære en avtale. Samtidig vil Juventus tilby franskmannen Adrien Rabiot til United i håp om å få ned prisen på Pogba.

Pogba har også vært koblet til Real Madrid de siste årene, og Mundo Deportivo mener at Zinedine Zidane fortsatt ikke har gitt opp håpet om å sikre seg Manchester United-stjernen.

En som mener det er en dårlig idé er tidligere forsvarssjef Jaap Stam.

- Jeg vil at Pogba skal bli fordi han er en kvalitetsspiller. Folk forventer mye, og det er mye kritikk mot ham. Noen ganger kan du si at det er rettferdig, men noe av kritikken er ikke riktig, uttalte Stam til det engelske nettstedet Goal forrige uke.

- Pogba er en kreativ spiller, og ønsker å spille litt på sin måte, og noen ganger så må man gi ham litt av den friheten.

Han mener at man fort må bygge United-laget rundt Pogba, samt den nye stjernen Bruno Fernandes.

- Se på Fernandes, Pogba og Scott McTominay. De tre på midtbanen hadde vært spennende, sier Stam, som tror fort at den portugisiske stjernen kunne ha gjort at Pogba ville fått det nødvendige rommet, uttalte nederlenderen.

Kommentarer til denne saken