«Wayniac»

Britisk presse sparer som seg hør og bør ikke på kruttet dagen etter Wayne Rooneys idiotiske utvisning i Champions League. Les hva avisene skriver.

15.09.05 09:55

Som vanlig, får en vel nesten si, er det The Sun som kliner hardest til. Sportsforsiden er prydet av bildet der Rooney applauderer det gule kortet han fikk av dommer Kim Milton Nielsen, noe som resulterte i at han fikk enda et - og dermed rødt kort. Oppførselen til Manchester Uniteds spiss var så hodeløs at flere av de britiske avisene kvesset pennene sine før de gikk i trykken i natt.

Mørk side
The Sun bruker tittelen «WAYNIAC» på forsiden, og skriver:

«Wayne Rooney fikk seg selv idiotisk utvist på en kveld med Champions League-skam», og refererer samtidig til Robin van Persies utvisning for Arsenal. The Sun følger også opp med undertittelen: «The dark side of the Roon».

The Mirror går ikke fullt så høyt ut, men bruker tittelen «Thickie Rooney»om United-spissens oppførsel, og skriver:

«Wayne Rooneys røde tåke senket seg igjen i går kveld da spissen ble utvist for sarkastisk å ha klappet i hendene foran dommer Kim Milton Nielsen. 19-åringen viste den umodenheten som truer med å ødelegge karrieren hans.» I The Guardian omtaler man Rooney slik:

«Vi har ventet på at Rooney skulle se rødt i lang, lang tid, og da han endelig fikk rødt kort, ble det gitt av den samme dommeren som viste ut David Beckham i VM i 1998. Ingen kan ha blitt overrasket over at kortet kom som en følge av utbrudd som mer og mer har blitt Rooneys vane.»

Fundamental brist
Independent skriver:

«Det faktum at den viktigste spilleren både for klubb og landslag risikerte en sånn straff til å begynne med, indikerer en fundamental brist i Rooneys karakter som viser seg å være stadig vanskeligere å håndtere.»

SkySports følger opp med å skrive:

«Den unge England-spissen viste igjen at han ikke klarer å styre temperamentet sitt, noe som truer med å overskygge hans prestasjoner på banen.»

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.