Gå til sidens hovedinnhold

WBAs nye helt

Ny perle fra den gamle Stabæk-stjernen Somen Tchoyi sikret tre poeng mot Newcastle.

WEST BROM-NEWCASTLE 3-1:

Det høres smått utrolig ut – Somen Tchoyi er den kamerunske landslagsspilleren som ikke var god nok for Odd. Han ble sent av gårde til Stabæk for knapper og glansbilder, siden har det bare gått slag i slag.

Året etter overgangen fra Skiens-laget var han nære ved å bli årets spiller i Tippeligaen, to år etter overgangen var han klar for de østerrikske topplaget Red Bull Salzburg.

Sjelden sjanse
Før sesongen tok midtbanespilleren det store skrittet, og skrev under for West Bromwich. Til nå har suksessen vært begrenset, med kun en Premier League-start for Hawthorns-laget, men en glimrende scoring etter innhoppet mot Everton sist helg fikk 27-åringen endelig sjansen.

Han tok vel vare på den – mildt sagt.

Mot sine mer profilerte motstandere fra Nord-England var Somen Tchoyi en av banens store giganter, og scoret en perle etter en halvtime spill – nærmest en kopi av målet mot Everton for en uke siden.

Kameruneren plukket opp en pasning fra Chris Brunt inne i Newcastles sekstenmeter, fant seg plass, og skrudde ballen elegant mot den bakerste stolpen – utakbart for skjærenes ellers gode sisteskanse Tim Krul.

Den gamle Tippeliga-favoritten kunne doblet med en frekkas bare minutter senere, men Krul fikk slått det harde skuddet til corner.

Odemwingie-dobbel
I andreomgangen dreide mye seg om nevnte Tchoyi, som førte opp det ene WBA-angrepet etter det andre selv om alle innleggene ikke var like nøyaktige, samt en av Fantasy Leagues aller beste investeringer - Peter Odemwingie.

Den nigerianske spissen har vært verdt sin egen vekt i gull siden overgangen i sommer, og scoret sitt femte og sjette for sesongen i løpet av andreomgangen. Først da han iskaldt satte ballen i hjørnet, deretter da han økte til 3-0 like før slutt etter å ha rundet Tim Krul på elegant vis.

Peter Lovenkrands reduserte på overtid for bortelaget, men det var for lite, for sent, for Newcastle, som aldri var mer enn nest best i bortekampen mot West Bromwich.

WBA klatret dermed opp til en imponerende syvendeplass på Premier League-tabellen, mens Newcastle beholder sin ellevteplass. Det var vel omtrent det eneste Tyneside-laget kunne glede seg over. Førsteomgangen begredelig, og Newcastle-supporterne lurte på om det kunne bli verre. Det ble det, Andy Carroll ble fullstendig parkert av tidligere Brann-helt Paul Scharner, mens Sol Campbells 500. Premier League-kamp definitivt ikke går inn i historiebøkene av rett årsak.

- Med en slik form ville han ikke engang fått plass i Notts County, skriver syrlige Magpies-supportere på nettet.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken