*Nettavisen* Sport.

Wehrman ble «norsk»

Kasey Wehrman fikk torsdag en dobbelt julegave av NFF. Nå blir han værende i LSK.

10.12.06 13:49

Kasey Wehrman hadde all mulig grunn til å juble etter torsdagens vedtak i forbundsstyret. Ikke bare økte kvoten av spillere en klubb kan benytte fra et ikke-EØS-omårde fra to til tre, samtidig fikk han beskjed om at han heretter vil bli regnet som «nordmann» når Lillestrøm neste sesong skal plukke ut sitt beste mannskap.

- Har man vært fem år i Norge, og tre år i én klubb, kan man søke forbundsstyret om ikke å bli regnet med i kvoten av spillere utenfor EØS-området, bekrefter Tor Grønnerud i Norges Fotballforbund.

- En spiller som Kasey Wehrman (to sesonger i Moss, fire i LSK, red. anm.) vil dermed bli regnet som en «norsk» spiller kommende sesong?

- Han må søke, men kan han dokumentere at han oppfyller kravene, så regner jeg med at det ikke skulle by på noen problemer, sier Grønnerud til Nettavisen.

Stolleken over
Det er gode nyheter for Wehrman, etter at Lillestrøm for to uker siden økte sin kvote av spillere fra land utenfor EØS-området til fire spillere.

I 2006-sesonger hadde Lillestrøm tre spillere som kom utenfra EØS-området: Wehrman (Australia), Olivier Occean (Canada) og Khaled Mouelhi (Tunisia). Til tross for han var innom det australske landslaget denne sesongen, var det hovedsakelig Wehrman som trakk det korteste strået og måtte se LSK-kampene fra tribuneplass. Etter en dårlig LSK-periode hvor Wehrman fortsatt måtte nøye seg med tilskuerplass, kokte det over for 29-åringen. I slutten av september stilte han LSK et ultimatum om at han måtte spille, eller så dro han.

Wehrman satt på tribunen i den neste kampen, og etterpå bekreftet han at hans tid i LSK var over.

Fornøyd Wehrman blir
Nå har pipen fått en annen lyd.

- Jeg har et år igjen av kontrakten, og stiller med et åpent sinn i forhold til den nye treneren, sier midtbanespilleren til Nettavisen.

- Selv om jeg mente at jeg fortjente en plass i laget da jeg hadde utbruddet mitt, uavhengig av kvoter og alt sånt, så gjør denne regelen det selvsagt enklere for meg. Det beste er at jeg ikke trenger å gi slipp på mitt australske pass, sier mannen med de kraftigste salvene i LSK-garderoben.

Wehrman fikk en skade i foten i en landskamp for Australia mot Ghana for en snau måned siden. I kveld håper Wehrman å få sin første kamp for Lillestrøm i Royal League når Romerike-laget drar til Brøndby for å bli puljevinnere. Mandag setter han seg på flyet til Australia, hvor han skal feire jula.

Nettavisen tror ham når han sier han ikke vil savne det norske været.

Her følger du kveldens Royal League-kamper direkte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag