Gå til sidens hovedinnhold

Wehrman til Newcastle

Nei, det er ingen spøk: Nå blir den gamle FFK-kapteinen lagkompis med Michael Bridges.

Den gamle Moss-, Lillestrøm-, Fredrikstad- og Lyn-spilleren Kasey Wehrman har stått uten kontrakt etter fjorårssesongen. Flere norske klubber var inne i bildet, men nå har 32-åringen endelig bestemt seg:

Det blir retur til Australia, hvor han neste sesong skal spille for Newcastle Jets.

- Det stemmer, kontrakten er nettopp underskrevet. Jeg går noe ned i lønn, men det er en bra kontrakt, og siden kostnadsnivået der nede er mye lavere, så jevner det seg ut, sier Wehrman til Nettavisen.

Tøff gruveby
Den frittalende midtbanespilleren understreker han er fornøyd med valget.

- Jeg hadde egentlig håpet å returnere til gamleklubben min Brisbane Strikers, hvor jeg også har familien min. Dessverre sliter de finansielt for tida, og da var Newcastle det beste alternativet, også siden de bare ligger 45 minutter med fly fra Brisbane.

- Det er en interessant klubb fra et tøft område, med mye industri og gruvedrift. Det er virkelig grasrota vi snakker om her, sier Wehrman.

Mulig ny kaptein
På fotballbanen har likevel klubben ambisjoner. Sist sesong endte de på sjetteplass i australske A-League, og gikk også videre fra det asiatiske Champions League-spillet i 08/09-sesongen. Av kjente spillere har de hatt den gamle, brasilianske landslagsspissen Mario Jardel, den gamle Liverpool-spilleren Richard Money, mens den gamle Leeds- og Newcastle-spissen Michael Bridges er blant dagens mest kjente spillere.

Newcastles kaptein forlot nylig klubben, og dermed kan det fort være duket for en ny lederrolle for Wehrman.

- Det hadde vært interessant, jeg har i alle fall tenkt å gjøre meg bemerket når forsesongstreninga starter den 1. mai.

Fortsatt åpen for Norge
Wehrman har skrevet under en toårskontrakt med Newcastle Jets, men har på ingen måte lukket døra for godt for Norge.

- Jeg har hatt det veldig fint i mine ni sesonger her, og kommer gjerne tilbake.

- Min norske kjæreste, Anja, blir med meg på flyttelasset til Australia, så jeg vil fortsatt ha sterke bånd til Norge. I tillegg så har jeg tatt trener C-kurs her, og har startet D-kurset, så forhåpentligvis får jeg gjort ferdig det – og kanskje får jeg brukt det her en vakker dag?

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Oppdateres daglig: 10 kupp du gjør i dag

Kommentarer til denne saken