Gå til sidens hovedinnhold

Wehrmans Beckham-trofé

Den gamle LSK- og FFK-helten sikret seg et evig minne – om enn ikke helt det han trodde.

Kasey Wehrman (33) tilbrakte ni sesonger i norsk fotball, og hadde en høy stjerne både blant Moss-, Lillestrøm- og ikke minst Fredrikstad-supporterne, som han førte til sølv i Tippeligaen i 2008. Etter en turbulent tid i Fredrikstad i fjor, og et kort leieopphold i Lyn, satte midtbanespilleren etter hvert turen til hjemlige trakter.

Nå er midtbanespilleren kaptein for Newcastle Jets, et hardtsatsende lag midt på tabellen i den australske toppserien.

- Vi tjener faktisk ganske allright her nede, og med lavere levekostnader og litt bedre klima, er dette ganske så hyggelig, forteller den karismatiske australieren.

Beckham-besøk
Norsk sesongoppkjøring i vinterkulda savner han i alle fall ikke, og med kjente lagkompiser som Michael Bridges (eks Leeds og Newcastle) og Francis Jeffers (eks Everton og Arsenal), samt gjevt besøk på plass, gjør at hverdagen blir riktig så hyggelig.

Spesielt når klubbens rike eier, Nathan Tinkler, nylig kunne invitere LA Galaxy og ikke ukjente David Beckham på fotballfest.

- Det var godt over 20.000 på kampen, og en meget god stemning.

- David Beckham er en person som imponerer meg veldig. Ikke bare for alt det han har utrettet på banen, men han stiller jo opp på alt av veldedige ting utenfor, skriver autografer til alle, og er like blid hele tiden. En utrolig fyr, sier Wehrman om Englands-legenden.

Bridges fikset trøye
Derfor var han også svært interessert i å få seg et Beckham-minne da de to møttes. Dessverre for Wehrman hadde Beckham allerede gitt kamptrøya si til Michael Bridges, mens reservetrøya hadde blitt kastet til en kvinnelig supporter på tribunen.

Lagkompis Bridges visste likevel råd.

Etter kampen gikk den gamle Englands-proffen bort til Beckham og ba ham pent om å skaffe en signert drakt til sin lagkaptein. Som sagt, så gjort. Beckham gikk inn i garderoben, fant nok en drakt, signerte trøya, og fikk Bridges til å gå over til Wehrman med trofeet.

Sliter med synet?
Om ikke helt med den hilsenen Wehrman hadde trodd.

- Jeg så på den, og syntes det så ut som han hadde skrevet «Great vision, Becks» («Bra blikk!»), og fortalte til alle at Beckham hadde skrytt av pasningene og overblikket mitt.

- Herlig, tenkte jeg, og likte fyren enda mer. Til og med Mark Bosnich (tidligere United- og Chelsea-keeper, nå australsk TV-kommentator), hadde bemerket dette.

Dessverre for Werhman, så var det nok ikke det Beckham hadde skrevet, det var noe langt mer tradisjonelt.

- Michael Bridges kom senere bort til meg og sa at, nei, det var ikke «vision», men «wishes», Beckham hadde skrevet. Og det gjør han vel til alle, sukker Wehrman oppgitt, uten at han tar det for tungt.

- Vi hadde en veldig fin tone ute på banen, og spøkte mye underveis, Selv da en av lagkompisene mine slo en tunnel på ham bare gliste han bredt etterpå. En fantastisk fyr, som det er moro å ha drakta til – den er nå hengt opp på gutterommet mitt, sier Newcastle-kapteinen til Nettavisen.

Åpen for Norges-retur
Selv har Wehrman halvannet år igjen av kontrakten sin i Australia, og har planer om å fortsette lenger enn det. Samtidig fikk han fullført Trener C-kurset før han forlot Norge, og en retur til gamlelandet etter avsluttet fotballkarriere er dermed sannsynlig utelukker ikke at han etter hvert kommer tilbake til norske trakter.

- Vi får se, jeg har i alle fall lyst til å jobbe mer med fotball, og siden jeg har en norsk samboer, er ikke det umulig («er det mer enn sannsynlig», roper samboer Anja i bakgrunnen!).

- Jeg hadde en kjempefin tid i Norge, og har fortsatt god kontakt med flere av spillerne fra Fredrikstad- og Lillestrøm-tiden, så vi får se.

Fortsøkte å hente Ronaldinho
Kanskje kan også bidra til at noen norske spillere kan få nyte godt av australsk klima og kultur.

- Forskjellen i lønn er faktisk ikke så stor, de fleste ligger vel et sted mellom en halv og en millioner norske kroner her. Standarden er også bra, jeg trodde jeg kunne surfe igjennom, men her har jeg virkelig måttet jobbe knallhardt, understreker 33-åringen.

- Vi har også fått inn en ny, rik eier nå, så kanskje kan det gjøre lettere å få folk hit. Det var snakk om å hente Ronaldinho hit, og kanskje kan det komme andre spennende navn inn. Jeg har kontakt med et par norske agenter fremdeles, så hvem vet hva som skjer, sier en lur Kasey Wehrman til Nettavisen.

En siste hilsen har Wehrman også før han fortestter innhogsten av julematen:

- Jeg vil ønske alle Nettavisens lesere en riktig god jul og et godt nyttår, spesielt mine gamle naboer i Ilaveien i Fredrikstad, Ole og Mary! Fantastiske mennesker som passet god på meg under min tid i Fredrikstad.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken