*Nettavisen* Sport.

Welcome to Arizona, Mr. Stake!

Her gjorde en av våre sykkelproffer unna sin første samling i nytt lag. Eksklusive bilder!

25.12.11 10:33

Fra 9.-17. desember var Vegard Stake Laengen med på sin aller første treningsleir med amerikanske Team Type 1. procycling.no kan nå gi deg de første bildene fra samlingen.

Laget har sin hovedbase i Atlanta (Georgia), men valgte å flytte samlingen over 2500 kilometer vestover for å finne gode treningsforhold.

Les også: Norsk sykkelproff til India

Det var nok minusgradene under fjorårets samling som gjorde at laget denne gangen valgte opp mot 25 grader og ørkenlandskap i Tuscon (Arizona).

- Om sommeren er det opp mot 50 grader der. Vi hadde et par dager med regn også. Da falt temperaturen ned i 7-8 grader, forteller Vegard Stake Laengen til procycling.no.

Alt nytt i 2012
Samlingen i Arizona ble 22-åringens første møte med nye lagkamerater, nytt støtteapparat og splitter nytt utstyr.

Til procycling.no forteller den tidligere Joker Merida-rytteren at samlingen overgikk forventningene han hadde i forkant.

- De har et veldig stort støtteapparat, og det var enkelt å fikse på ting. Dersom jeg trengte et nytt styre, hadde de ordnet det allerede til neste treningsøkt. Slike ting er jeg ikke akkurat vant med fra tidligere, forteller han.

Svært fornøyd med utstyret
Neste år skal han bytte ut Merida med Colnago. Førsteinntrykket av den nye sykkelen er også meget bra, forteller han.

- Colnago er kjent for å ha gode rammer på syklene. Det var også inntrykket jeg satt igjen med etterpå. På resten av sykkelen er det omtrent Shimano hele veien: Styrestem, hjul, gir og bremser. Det hele ble satt opp i samarbeid med lagets mekanikere, så det var helt supert!

- Hva med drakta? Den har fått litt oppmerksomhet for den i diverse fora?

- Den er helt OK, men jeg skal ikke skryte av at den superfin. Jeg liker fargene bedre nå, enn jeg gjorde med en gang. Det er en drakt som er lett synlig, så alt i alt er den bra for laget. Man kan jo ikke velge lag etter draktene de kjører med heller, ler han.

Davidenko styrer Stake Laengen
Team Type 1 består av 23 forskjellige ryttere fra 11 forskjellige nasjoner i 2012.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Blant nykommerne er den spennende Cofidis-duoen Julien El Fares og Remy Cusin. Julien Antomarchi (La Plomme Marseille), Daniele Colli (Geox-TMC) og Georg Preidler (Team Tyrol) er også hentet inn.

De mest meritterte rytterne er nok sprinteren Jure Kocjan, Alexander Efimkin (tidligere syklet for Barloworld, Quick Step og Ag2r), Laszlo Bodrogi (startet proffkarrieren i 2000 for Mapei - Quick Step, senere syklet med Thor Hushovd i Crédit Agricole) og Rubens Bertogliati (vært innom Lampre og Saunier Duval - Prodir).

Vassilij Davidenko er både generalmanager og sportsdirektør i laget. Den tidligere topprytteren er mannen som han ansvaret for å styre Stake Laengens debutsesong i laget.

- Sportsdirektørene i laget har generelt mye erfaring. Tre av dem er tidligere syklister. Davidenko blir min sportsdirektør, bekrefter Stake Laengen.

Avsluttet med cowboyfest
Han forteller at den aller første uka på amerikansk jord gikk unna i ekspressfart.

- Det var lagt opp til ganske omfattende fotografering av laget. I tillegg hadde vi informasjonsmøter, legekonsultasjon, testing, medietrening og selvsagt en del trening. Vi var også med på et veldedighetsarrangement der vi donerte bort barnesykler, forteller han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

- Vi hadde en fin avslutningsmiddag den siste dagen. Vi var på en cowboyrestaurant og fikk utdelt cowboyhatter og slips. Litt av greia var at det var slipsforbud på restauranten, så slipsene ble klippet av med saks, legger han til.

- Hvor er bildene fra den kvelden?

- Vi fikk beskjed om at de ikke skulle publiseres. Vi må være litt nøye på hvordan vi framstår på bildene, lyder svaret.

Se flere bilder nedover i artikkelen!

Klikk på bildet for å forstørre.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag