RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Welter seg i talent

(SCANPIX)
Sist oppdatert:
Det er offisielt: Weltervekt er boksesportens suverent sterkeste vektklasse i dag.

Da verdens beste bokser Floyd Mayweather Jr. kjedet publikum ved å enkelt utklassere Carlos Baldomir om VM-tittelen forrige måned, la det seg en demper på forventnigene til weltervektsklassen. Natt til søndag norsk tid minnet Miguel Cotto og Antonio Margarito om at en nødvendigvis ikke behøver å være den beste bokseren for å kunne by på de beste kampene.

Cotto overbeviste i WBA-oppgjør
Miguel Cotto fra Puerto Rico gjorde sin første kamp i weltervektsklassen (66,8 kilo) etter å ha konkurrert i lett-welter siden proffdebuten i 2001. 26-åringens medutfordrer om den ledige WBA-tittelen var landsmannen Carlos Quintana.

Flere eksperter har ikke latt seg overbevise av Cotto, som har sett sårbar ut i enkelte av sine kamper. Bokseren selv begrunner sine tidligere turer på tynn is med at han var svekket etter å ha måttet dehydrere seg for å komme ned til lett-weltervektklassens maksgrense på 63,6 kilo - en grense han lenge har hatt problemer med å nå. I natt så det ut som om den drøyt tre kilo tyngre familiefaren kan ha hatt rett hele tiden, for det var en synlig sterkere og mer hardtslående versjon av ham som bombet sin ubeseirede landsmann i senk i femte runde. Cotto hadde da hatt overtaket på sin motstander siden åpningsrunden.

- Jeg drømmer om å bli en av de store weltervektsmestrene fra Puerto Rico, som Wilfred Benitez og Felix Trinidad var, uttalte den nye WBA-mesteren etter den imponerende vektklassedebuten.

Det anerkjente Ring Magazine rangerte Cotto som nummer én i lett-weltervekt bak verdensmester Ricky Hatton inntil han offisielt ble å regne som en weltervekter i natt. Med en såpass sterk seier over den nummer ni rangerte Quintana, er det ventet at Cotto i hvertfall vil bli belønnet med en topp fem plassering i sin nye vektklasse.

Skadet Margarito forsvarte WBO-tittel
Den 28 år gamle Antonio Margarito kom inn til sitt syvende tittelforsvar med en skadet ankel og fikk dermed som ventet en tøff kamp mot den nummer ti rangerte Joshua Clottey fra Ghana. Spesielt i de tidlige rundene virket den meksikanske WBO-mesteren utilpass og hadde vanskelig for å finne rytmen i arbeidet sitt. Vendepunktet kom i fjerde runde da utfordreren skadet sin høyre hånd etter en slagveksling og ble tvunget til å kjempe nærmest enarmet resten av kampen. Fra femte runde og utover var det dermed meksikanerens kamp hele veien inntil den stipulerte tolvrunders distansen var fullført. Margarito fikk tilkjent poengseieren med dommersiffrene 116-112, 116-112 og 118-109.

Antonio Margarito er rangert som nummer én i weltervekt bak verdensmester Floyd Mayweather Jr.

Skjær i sjøen for mestermøte
På pressekonferansen etter nattens stevne sirkulerte det rykter om at promotor Bob Arum vil nå forsøke å matche kampenes seierherrer mot hverandre. Arum har allerede sikret seg den kjente New York arenaen Madison Square Garden til 9. juni 2007, men både Cotto og Margarito er begge forpliktet til å forsvare sine titler mot deres respektive førsteutfordrere, Oktay Urkal og Paul Williams først. Det gjenstår da å se om WBA (World Boxing Association) og WBO (World Boxing Organization) vil tillate at deres tittelholdere går i ringen mot hverandre før Urkal og Williams får sine sjanser.

Nattens kamper fant sted i Atlantic City i USA

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere