En 7. plass i et verdenscupløp er på ingen måte noe dårlig resultat, men for Heidi Weng har det stort sett handlet om pallplasseringer i store deler av hennes karriere.

Det siste året har imidlertid hindringene stått i kø for Weng.

I fjor gikk hun glipp av OL i Beijing etter å ha blitt smittet av koronaviruset, før hun noen måneder senere pådro seg en hjernerystelse etter et fall. Det har fått konsekvenser for både oppkjøringen og sesongen. Gjennom vinteren har Weng klagd på hodepine.

Likevel kom det som en overraskelse at hun kort tid før VM valgte å reise hjem fra Planica og ikke delta i mesterskapet.

Nå er Weng tilbake på startstreken, men alt er fortsatt ikke som det skal være.

Orker ikke

Etter fredagens løp i Falun forteller Weng at hun ikke klarer å ta ut det hun er god for i løpene.

– Jeg blir ikke stiv, jeg bare orker ikke gå i kjelleren, sier Weng til Viaplay.

Hun forteller at det blir utfordringene hennes fremover, å finne ut hvordan hun skal klare å stå på hele veien i et løp.

– Jeg har ikke den gutsen jeg har hatt før. Jeg har litt lite overskudd oppe i hodet. Fysisk føler jeg meg bra, men jeg klarer ikke få det ut i renn, forklarer den norske landslagsløperen.

Weng gjentar at hun rett og slett ikke orker å gi alt.

– Det er uvant å ikke orke å gi alt man har, sier Weng.

Vil starte med blanke ark

Til NTB forteller Weng i Falun at hun også har slitt med krystallsyke i løpet av sesongen.

– Jeg fikk krystallsyke etter rennene på Beitostølen i desember, og egentlig har ingenting fungert som det skal etter rennene i Lillehammer helgen før der igjen, sier Weng.

Nå ser hun frem til at sesongen avsluttes og at hun igjen kan begynne med blanke ark.

– Ja! Uten flåttbitt, uten sykdom, uten hjernerystelse og konstant vondt i hodet. Og attpåtil kom denne krystallsyken som gjorde at jeg sov dårlig. Det har bare vært alt på en gang. Jeg gleder meg til ferie, og at jeg kan starte på nytt. Da kan jeg finne tilbake til meg selv, og da tror at det kan bli bra.

– Det har vært tre tøffe år med mye sykdom og mange spesielle ting. Og etter Beitostølen avsluttet jeg med krystallsyke. Det har hele tiden vært noen småting som har knekt meg litt. Kanskje er det greit å starte på nytt, sier Weng til NTB.