RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Weng måtte trøstes etter tredjeplass

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Men bortforklarte det med at hun liker å klemme.

LILLEHAMMER (Nettavisen): OL står på ingen måte i fare for Heidi Weng, og 22-åringen er aktuell til å gå flere distanser for Norge. Favoritten er likevel 15-kilometer duatlon, som hun vant VM-bronse på i Val di Fiemme i fjor.

Landslagstrener Egil Kristiansen kan ta ut fire løpere til hver øvelse, og før duatlonet i NM lørdag, var Weng favoritt til å gå den aktuelle distansen i OL, sammen med Marit Bjørgen, Therese Johaug og Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Kristin Størmer Steira var den nærmeste utfordreren, men har slitt litt i sesongstarten.

Sistnevnte var imidlertid suveren i Lillehammer, og vant rennet med 25 sekunder til andremann. Uhrenholdt Jacobsen ble nummer to, mens Weng gikk inn nesten minuttet etter Størmer Steira til tredjeplass.

Selv om det var hennes tredje NM-medalje på like mange dager, var det en tydelig sliten Weng som måtte trøstes av Kristiansen i målområdet. Kvinnelandslagstreneren holdt rundt sin yngste utøver i flere sekunder, før de snudde og gikk vekk fra pressen.

Da Kristiansen kom tilbake, forklarte han at Weng følte seg tung og sliten, og at det ikke handlet om at hun nå kan miste duatlonet i OL.

- Hun er fortsatt aktuell, og har ofte vært sliten på denne tiden, men pleier å komme sterkt i februar og i mesterskap. Men, ja, vi fikk noe å klø oss i hodet over nå, sa han.

- Liker å klemme
På pressekonferansen var smilet tilbake hos Weng, og hun forklarte trøsten fra Kristiansen med at hun liker å klemme.

- Jeg var ikke lei meg, bare sliten. Også liker jeg å klemme når jeg er i mål, sa hun spøkefullt, og bekreftet at kroppen føltes tung.

- I dag hadde jeg mer enn nok med å holde følge. Jeg hadde i utgangspunktet lyst til å vise meg fram, og gå opp og dra, men hadde ingenting å komme med.

Tre renn og tre medaljer på like mange dager, har tatt på.

- Jeg er utrolig fornøyd med å ha tatt tre NM-medaljer, men har kanskje gått litt for mye, selv om det ikke er noe å skylde på. Jeg skulle kanskje ha stått over sprinten i går, men samtidig er selvtilliten jeg fikk av å gå inn til bronse like viktig for meg, forklarte den sprudlende landslagsløperen.

- Hun trenger å komme seg vekk
Weng ville ikke spekulere i om hun blir tatt ut til å gå OL-duatlonet.

- Marit og Therese er vel sikre, også er vi tre løpere som bytter på å gjøre det bra. Noen ganger er det meg, andre ganger Astrid eller Kristin. Jeg er glad det ikke er jeg som må ta ut laget.

Nå oppfordres Weng, som i utgangspunktet skal gå søndagens stafett sammen med mamma May Bente Weng og kusine Martine Ek Hagen, til å ta det rolig.

- Jeg vil gi henne et klart råd om å ikke gå stafetten i morgen. Hun trenger å komme seg vekk og få trent rolig, mener Kristiansen.

PS. OL-uttaket offentliggjøres cirka 14.30.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere