Det opplyser Det sveitsiske skiforbundet på sitt nettsted mandag ettermiddag. Det er kantonen Bern, der Wengen ligger, som har bestemt at det ikke skal kjøres alpint der.

– På grunn av den nylig forverrede covid-19-situasjonen i Wengen kan ikke de 91. internasjonale Lauberhorn-rennene holdes, skriver forbundet.

– Arrangøren, forbundet og FIS (Det internasjonale skiforbundet) støtter avgjørelsen og takker de lokale myndighetene for godt samarbeid.

Tidligere mandag fikk de ulike alpinlandslagene beskjed fra FIS om å avvente reisen til Wengen. Årsaken er et smitteutbrudd etter julehøytiden på det sveitsiske skistedet. Av 200 koronatestede personer har 27 vist seg å være positive, ifølge NRK.

Det skulle kjøres to utforrenn og et slalåmrenn i Wengen.

– Denne avgjørelsen smerter voldsomt, ikke minst fordi arrangørkomiteen har gjort fantastiske forberedelser. Avlysningen av en av de mest prestisjetunge rennhelgene på verdenscupkalenderen får hjertet til enhver skifan til å blø. Samtidig er det vår jobb for å sørge for sikkerheten til alle de involverte. Helsen går først, sier direktør Bernhard Aregger i Sveits' skiforbund.

(©NTB)