RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Wenger: - Chelsea har hatt flaks

Foto: ADRIAN DENNIS / AFP Photo / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Franskmannen fyrer opp før stormøtet.

Lørdag formiddag tar Arsenal imot Chelsea til tidligkamp i Premier League.

Foreløpig er det Chelsea som ligger på topp i den hjemlige ligaen, men kritiske røster har så langt påpekt at de blå ikke har møtt all verdens av motstand.

I så måte blir oppgjøret mot Arsenal den første virkelige testen på om denne Chelsea-utgaven er god nok til å være en seriøs tittelkandidat, etter at det ble en skuffende 6.plass sist sesong.

Følg Arsenal - Chelsea direkte her fra 13.45!

Mener serien er tøffest
Til tross for nedturen på hjemmeplan, ble det stor suksess på den europeiske scene for Abramovitsj' gutter, noe Arsenal-manager Arséne Wenger nå kaller en heldig triumf.

- Chelsea hadde flaks forrige sesong fordi Didier Drogba ikke spilte stort den første halvdelen. Da han kom tiilbake for fullt mot slutten av sesongen, var han frisk og rask og veldig fokusert. Det var han som gjorde utslaget, sier Wenger ifølge Mirror.

Franskmannen, som på mandag har sittet 16 år i sjefsstolen til «The Gunners», mener at utfordringene i Europa ikke kan måle seg med hjemme i Premier League.

- I Champions League spiller man en storkamp av gangen, mens man i serien møter store lag nesten hele veien og må gjøre det bra hver gang. For meg er Premier League den virkelige testen, fortsetter Wenger.

Ny Chelsea-genereasjon
Arsenalsjefen måtte innse at det ikke ble suksess i Europa, men innrømmer likevel at han er glad for at rivalen fra Vest-London tok pokalen hjem.

- Jeg er stolt over at et lag fra Premier League vant Champions League, og når man legger til at dette laget ble nummer seks i ligaen, er det enda mer fantastisk, sier han.

Wenger er også klar på at Chelsea dro nytte av å ha et rutinert mannskap, og at de denne sesongen er et langt mer spillende lag enn forrige.

- Med spillere som Ashley Cole, John Terry, Didier Drogba, Frank Lampard og Peter Cech har du all den rutinen som trengs for å gå til topps i Europa. Nå har de imidlertid hentet inn yngre spillere, som helt tydelig ønsker å spille en annen type fotball, forteller han.

Terry strippes ikke
Arséne Wenger måtte på pressekonferansen før kampen også kommentere John Terry og rasismesaken, og sa da at han alltid ønsker at motstanderen stiller med best mulig lag.

- Jeg er absolutt ikke skuffet over at Terry kan spille denne kampen, vi fokuserer uansett alltid på vårt eget spill, sier han om at Terry først suspenderes etter at ankefristen har gått ut om snaue to uker.

LES OGSÅ: - Fikk ikke Suarez åtte kamper?

Det har likevel vært spekulert i om Terry-saken har påvirket resten av chelsealaget, men dette tilbakeviser manager Roberto Di Matteo, og forteller samtidig at det aldri har vært aktuelt å frata Terry kapteinsbindet.

- Vi har hatt en veldig god periode mens denne saken har pågått, så jeg mener at den absolutt ikke har vært skadelig for oss. Ingen av de andre spillerne har reagert etter dommen, og fra min side er det uaktuelt å gjøre endringer på kapteinssituasjonen, sier Di Matteo til Guardian.

Arsenal - Chelsea har avspark klokken 13.45, og storoppgjøret kan du følge spark for spark i NaLive .

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere