*Nettavisen* Sport.

Wenger: - Føler meg som en morder

Foto: AFP/Scanpix

Fire sesonger uten sølvtøy er uvant kost i Arsenal.

16.05.09 11:09

Arsène Wenger er Arsenals mest suksessrike manager noensinne, men det begynner likevel å bli en stund siden franskmannen kunne plassere ett nytt trofé i pokalskapet på The Emirates.

Nærmere bestemt har det gått hele fire sesonger siden Arsenal sist vant en tittel – FA-cupen i 2005. Akkurat dette er tungt å svelge for kravstore Arsenal-supportere.

- Som en morder
På et klubbmøte fredag kveld ble det nemlig utrykket sterk misnøye med lagets prestasjoner de siste årene, og mye av skylden legges på nettopp lagets franske manager.

Wenger selv mener imidlertid at kritikken er urettferdig.

- Måten denne situasjonen blir vurdert på av fansen er helt vanvittig. Vi har vært blant de fire beste i Europa denne sesongen, men hver eneste dag føler jeg meg likevel som en morder, sier han ifølge den engelske avisen The Daily Telegraph.

Wenger har ledet Arsenal til syv store titler siden han tok over som manager for londonklubben i 1996, og mener nå han har blitt et offer for sin egen suksess.

- Jeg ser meg i speilet og tenker: Har jeg gitt alt? Har jeg gjort maksimalt for denne klubben.

- Klubben er i en fantastisk situasjon. Både økonomisk og sportslig stiller vi sterkt. Hadde jeg vært et annet sted, ville jeg vært sjalu på Arsenal.

- United er best
Og lørdag kan vondt bli verre for både Wenger og Arsenal-fansen. Taper de poeng mot Manchester United på Old Trafford, vil de bli vitne til at rivalen sikrer seg seriegullet.

Det vil dermed være managerkollega Sir Alex Fergusons 11. ligatittel med United siden han tok over i 1986. Klubbens tredje strake ligatriumf.

Ikke uventet mener Wenger.

- Vi tapte mot United i Mesterligaen, men de har også ti ganger større ressurser enn oss. De er det beste laget i verden.

- Det er ingen skam å innrømme at de er det beste laget. Vi er tross alt et meget ungt lag, og vanligvis så handler det om å overleve i ligaen med et slikt mannskap, sier han.

Følg Manchester United - Arsenal direkte fra 13.45!

Vil styrke stallen
Wenger har tidligere uttalt at han kommer til å prioritere rutine på overgangsmarkedet denne sommeren, og flere spillere har allerede blitt linket med londonklubben.

- De spillerne vi ser etter er spillere som ønsker å vinne. Men ingen ting er avgjort med tanke på kjøp ennå, slike ting kan snu veldig fort, sier Wenger.

Fem navn som har blitt nevnt er Marcos Senna (Villarreal), Xabi Alonso (Liverpool), Matthew Upson (West Ham), David Villa (Valencia), og Gareth Barry (Aston Villa).

Wenger medgir likevel at han også er strålende fornøyd med de han allerede har.

- Det laget har oppnådd de siste seks månedene er utrolig, men akkurat nå virker det som om alt handler om sølvtøy. Dette er faktisk en av våre beste sesonger på lang tid.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag