RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP PHOTO / ODD ANDERSEN.

Wenger: - Ro deg ned, Fergie!

Sist oppdatert:
Arsenals manager Arsene Wenger ber Sir Alex Ferguson dempe seg betraktelig før "hatkampen" mot Manchester United på Old Trafford kommende søndag.

Sir Alex Ferguson uttalte i helgen at flere Arsenal-spillere "slapp unna for mord" etter den milde straffen de fikk etter bråket som oppstod i fjorårets møte mellom lagene.

- Det var noe av det verst jeg har sett innen sportsverdenen, sa Manchester Uniteds manager til engelske aviser - og startet ordkrigen før kampen søndag.

- Ro deg ned
Nå får han svar fra Arsenals manager Arsene Wenger. Franskmannen ber Sir Alex Ferguson dempe stemningen.

- Jeg håper han vil roe seg ned. Som manager skal du forberede deg til kampen med ansvar for det som skal skje på fotballbanen. Du skal sørge for at det blir en fotballkamp, og da er det unødvendig å bygge opp aggressiviteten til spillerne på denne måten, lyder Wengers syrlige svar til Sir Alex Ferguson.

Wenger har vondt for å tro at Sir Alex Fergusons uttalelser var seriøst ment.

- Jeg synes han har en god sans for humor. Det kan vi ikke fornekte. Kanskje det beste hadde vært om han ville satt spillerne våre opp langs veggen, og skutt oss, spøker Wenger ifølge TeamTalk.

Ikke feil straff
Om dommen blant annet Patrick Vieira og Martin Keown fikk etter å ha overfalt Ruud Van Nistelrooy i fjorårets oppgjør, sier han følgende:

- Seriøst, verken jeg eller Sir Alex var i en posisjon der vi kunne bestemme straffen. Hele hendelsen ble nøye vurdert av det engelske fotballforbundet (FA), og det må Sir Alex Ferguson akseptere, mener Wenger.

Bryr seg ikke
Franskmannen bryr seg lite om at Manchester Uniteds manager fyrer opp stemningen i dagene før kampen.

- Jeg kan garantere at dette ikke påvirker oss. Vi vil, som vanlig, fokusere på måten vi spiller fotball på, og sørge for at publikum får se en god kamp, konstaterer Arsene Wenger.

- Når kampen har startet, betyr det lite hva som blir sagt i media på forhånd. Det avgjørende blir hvem som spiller best fotball, og vinner kampen på denne måten, påpeker han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere