*Nettavisen* Sport.

Wenger: - Vi burde tatt tre poeng

Foto: Eddie Keogh / Reuters / NTB scanpix

Arsenal slapp med skrekken etter svak første omgang, men mangeren følte likevel at seieren glapp.

28.01.14 23:56

SOUTHAMPTON - ARSENAL 2-2

Arsenal kom ut som en kanonkule etter pause i tirsdagens bortekamp mot Southampton, men rotet vekk ledelsen like fort som vertenes 1-0-føring var snudd til 1-2.

- Vi var glade for at vi bare lå under med ett mål til pause. Likevel synes jeg vi skulle tatt tre poeng. Men jeg synes Southampton gjorde en god kamp, sa Arsenal-manager Arsène Wenger i et TV 2-sendt intervju etter kampslutt.

Arsenal måtte spille de siste ti ordinære minuttene med en spiller mindre som følge av en håpløs Mathieu Flamini-takling.

På et avgjørende tidspunkt i oppgjøret hoppet franskmannen inn i duellen med Rodriguez med begge beina først. Dommer Chris Mason var ikke i tvil og trakk fram det røde kortet fra lomma.

- Det ble vanskelig da. Jeg sto ved benken og forberedte meg på å sette inn en ekstra spiss for å jakte på et mål til. Utvisningen endret planen min, sa Wenger.

Fartsfylte minutter
Olivier Giroud og Santi Cazorla scoret hvert sitt mål i løpet av andre omgangs sju første spilleminutter. Det skjedde etter en uvanlig svak forestilling, til Arsenal å være, før pausen.

Det var derfor ikke ufortjent at Southampton ledet halvveis takket være et hodestøt av midtstopper José Fonte. Det 18-årige og svært ettertraktede backtalentet Luke Shaw sto for det presise innlegget før scoringen.

En fiks Giroud-avslutning med hælen, og et presis skudd fra Cazorla vendte opp ned på tingenes tilstand.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Chris Ison / Pa Photos / NTGB scanpix

Men vertene la seg på ingen måte ned for å syte etter to raske kalddusjer. Snarere tvert imot. Bare to minutter etter Arsenals ledermål var lagene igjen likt.

Jay Rodriguez kom seg til dødlinja og fant Adam Lallana foran Wojciech Szczesnys mål. Southamptons ferske tilskudd på det engelske landslaget gledet hjemmefansen nok en gang med å sette inn 2-2 fra kort avstand.

Begge lag knivet videre om initiativet i oppgjøret, men det var Arsenal som kom med neste skremmeskudd.

Mesut Özil klemte til og traff målscorer Fonte, før ballen seilte over Saints-målvakt Artur Boruc, og traff tverrliggeren.

Ned to plasser?
Nærmere kom ikke noen av klubbene en avgjørende nettkjenning.

I tilleggstiden var Southampton nærmest et vinnermål, men Jack Cork klarte ikke å få kontroll da han befant seg i god posisjon med ballen.

Uavgjort på St. Mary's betyr at både Manchester City og Chelsea har muligheten til å passere ligaleder Arsenal dersom de tar tre poeng onsdag.

Da møter City og Chelsea henholdsvis Tottenham og West Ham.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.