*Nettavisen* Sport.

Wenger erter Chelsea

Arsenals manager Arsene Wenger ler av overgangssummen Chelsea måtte ut med for å sikre seg Shaun Wright-Phillips.

05.08.05 09:32

Chelsea betalte 230 millioner kroner til Manchester City for Wright-Phillips tidligere i sommer.

Wenger mener prislappen burde vært halvparten.

- Tror du ærlig talt at Wright-Phillips ville ha kostet 230 millioner? Vi må være ærlige. Hadde ikke Chelsea kommet med et bud, hva ville prisen vært? Rundt 100 millioner? Ja, det stemmer, forteller Wenger til The Sun.

Presser opp prisen
Arsenal-sjefen tror andre klubber setter opp prislappen fordi de vet at Chelsea har en gigantisk lommebok.

- Men det gjør det ikke umulig for oss å hente gode spillere. Men når Chelsea kommer inn i bildet, dobler overgangssummene seg. Når Chelsea ikke er involvert, får vi spillerne til halv pris, mener Wenger.

Wenger jakter i likhet med Chelsea på Lyons midtbanestjerne Michael Essien, men franskmannen mener det astronomiske kravet på 340 millioner kroner fra den franske klubben nærmest grenser til vanvidd.

- Klubbene vet selsvagt at Chelsea har mange penger og når de kommer inn i bildet, kjøper Chelsea en spiller for 20 millioner pund, som egentlig hadde kostet 10 millioner pund, sier han.

- To overgangsmarkeder
- Det finnes to overgangsmarkeder i Europa: Ett hvor Chelsea er inne i bildet, som er livlig og veldig høyt, og ett uten Chelsea, som er normalt, forklarer Wenger.

Men Wenger gjør det klart at selv om Chelsea kan by ut ”alle” i kampen om en spiller, gjør dette dem ikke uslåelige på gressteppet.

- Real Madrid har brukt adskillig mer enn Valencia men har ikke vunnet et trofé på to år, minner franskmannen om.

Kjøper seg ikke til suksess
Han tror nemlig ikke at Chelsea blir like suverene i år som i fjorårets sesong.

- Det som er bra med fotball, er at det sterkeste laget vinner. I fjor var det Chelsea. Neste år blir det oss, Manchester United, Chelsea, Liverpool eller noen andre, mener Wenger.

Wengers angrep på Chelsea kommer kun to dager før Arsenal møter London-rivalen i den klassiske Community Shield-kampen i Cardiff.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.