Gå til sidens hovedinnhold

Wenger får 185 mill

Arsenal-manager Arsene Wenger får 185 millioner kroner til å forsterke laget for til neste sesong. Det er 160 millioner mer enn han brukte forrige sommer.

Arsene Wenger har alltid vært flink til å finne billige spillere og gjøre dem til superstjerner. Et eksempel er Patrick Vieira som kom til klubben fra AC Milan for 40 millioner kroner i sin tid. I dag er han verdt nesten ti ganger så mye.

Brukte 25 millioner
Foran denne sesongen brukte han skarve 25 millioner kroner på å forsterke laget. Det var nok til å vinne ligagullet.

Arsenal har investert i nytt stadion i Ashburton Grove, noe som gjorde at han ikke fikk midler til å forsterke laget. I løpet av sesongen forbedret den økonomiske situasjonen seg, og i januar betalte Arsenal 75 millioner kroner for José Antonio Reyes. Dette beløpet vil stige etterhvert som Reyes når diverse antall kamper for The Gunners.

Lover penger
Nå går klubbformann Peter Hill-Wood gått ut og lovet Wenger penger foran neste sesong.

- Vi er ikke i stand til å hente en spiller som vil koste store penger, en spiller til 250- eller 350 millioner kroner. Men det vil være nok dersom Arsene ønsker å forsterke stallen. For eksempel så ønsker han en ny spiss, og det er nok penger så lenge det ikke blir for dyrt, sier han til Fox Sport.

Førstemann inn på Highbury kan bli nederlenderen Robin van Persie. Han vil koste 35 millioner kroner. Da vil Wenger ha 150 millioner igjen å handle for dersom han ønsker å bruke pengene han har tilgjengelig.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen