Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Wenger før nabofeiden: - Våre spisser er også i europeisk toppklasse

UTLIGNER SPURS-FORDELEN? Manager Arsène Wenger og Arsenal har i flere sesonger manglet en spiss som scorer like ofte som Tottenhams Harry Kane (innfelt).
UTLIGNER SPURS-FORDELEN? Manager Arsène Wenger og Arsenal har i flere sesonger manglet en spiss som scorer like ofte som Tottenhams Harry Kane (innfelt). Foto: Montasje (Pa Photos / Shutterstock / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Men Arsenal-manageren erkjenner at rivalens storscorer imponerer.

Arsène Wenger mener spissene hans holder høy klasse. Såpass høyt nivå at manageren hevder Arsenal stiller med like gode forutsetninger som Tottenham og Premier League-toppscorer Harry Kane før lørdagens storoppgjør mellom erkerivalene.

Torsdag fikk Wenger spørsmål om det finnes bedre spisser enn Kane i Fotball-Europa for tida. Han svarte på følgende måte:

- Hvis man ser på tallene, så nei. Fordi Kane har veldig høye tall. Men jeg mener at det vi trenger i denne kampen er å holde han rolig, og at våre spisser, som også er i europeisk toppklasse, får vist ferdighetene sine.

Harry Kane har hele 22 mål på 25 kamper i ligaen denne sesongen.

To storkjøp

Wenger valgte å bruke storkjøpet Pierre-Emerick Aubameyang fra start som enslig spiss mot Everton nylig. Toppscorer Alexandre Lacazette, som også ble hentet inn for rikelig med penger i fjor sommer, ble henvist til innbytterbenken.

Aubemeyang scoret én gang i debuten, mens Lacazette står med ni fulltreffere så langt i sin første seong i engelsk ligafotball.

Begge de to storklubbene fra Nord-London trenger tre poeng for å henge med i kampen om en Champions League-plass neste sesong.

Men sjetteplasserte Arsenal er allerede fire poeng bak Spurs på plassen over.

Det er liten tvil om at Arsène Wenger og spillerne hans har mer press på seg før lørdagens bortekamp på Wembley.

- Den største

- Dette er den neste kampen, så den er den største. Den er stor fordi vi ligger bak på tabellen. Personlig synes jeg det matematisk sett er viktigere for oss å slå tilbake så fort som mulig.

- For oss blir dette en mulighet til å komme nærmere Champions League-plassene, noe som er en prioritet, poengterte Wenger.

Han må kanskje klare seg uten førstekeeper Petr Cech mot Tottenham.

Tsjekkeren pådro seg en skade da Everton ble slått 5-1 i forrige ligarunde. Wenger bekrefter skaden, og sier han kommer til å ta et valg på fredag om Cech eller andrevalget David Ospina får burvokterjobben i helga.

«Mestere i filming»

Etter Tottenhams to seine straffespark mot Liverpool forrige uke mente mange at Harry Kane filmet før det første av dem. I tillegg fikk lagkompisen Dele Alli gult kort for nettopp filming ved en annen anledning.

Arsène Wenger fikk også spørsmål om det påståtte skuespillet blant Spurs-spillerne torsdag.

- Jeg mener vi må bli kvitt filmingen. Jeg husker det ble svære saker her da det var utenlandske spillere som gjorde det. Men engelske spillere lærte veldig kjapt, og det er kanskje de som er mesterne nå, kommenterte franskmannen.

Seinere torsdag ettermiddag ble managerkollega Mauricio Pochettino hos Tottenham konfrontert med nettopp den uttalelsen.

- Vi er blitt så følsomme i nåtida. Jeg liker å appellere til fornuften i fotball. Fotball handler om å være kreativ. Å prøve å ikke jukse, men å lure motstanderen på en god måte, bemerket Pochettino.

- La oss ikke bli for opptatt av av ett land. Jeg liker mangfoldet. Du finner det i England eller Spania hos ulike typer fotballspillere, tilføyde argentineren.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!