Wenger kritiserer Citys Adebayor-lån

Foto: PATRIK STOLLARZ (Afp)

Arsenal-sjefen reagerer på reglene i låneavtalen.

23.11.11 09:34

Manchester City og Tottenham ble denne sesongen enige om en låneavtale for Emmanuel Adebayor.

Spissen var overflødig på Etihad Stadium, og Tottenham tok ham imot med åpne armer.

Det er ikke så rart, med tanke på at City til og med betaler store deler av lønnen hans.

Wenger reagerer
Adebayor har vært en suksess på White Hart Lane, og har scoret fem mål på ni kamper i Premier League.

Nå reagerer Arsenal-manager Arsene Wenger på at City låner ut en spiller til en konkurrent, og kritiserer reglene Premier League har bestemt for låneavtaler i den engelske toppdivisjonen.

Reglene sier nemlig at spillere som lånes ut innbyrdes i Premier League, ikke kan spille mot klubben han lånes ut fra. Det vil altså hindre Adebayor å spille mot Manchester City denne sesongen.

Tull, mener Wenger.

- Hvis et lån er et lån, bør han være tilgjengelig til å spille mot alle lag. Det er min mening. Før, som dere husker, hadde man et valg. Det var en periode der man kunne velge (å la en spiller på lån spille mot klubben som har lånt ham ut), og jeg har aldri nektet det valget, sier Wenger.

Tror City kommer til å slite
Og kommer med flere eksempler på akkurat det.

- Jeg sier alltid, ja, du kan spille mot oss. Selv om Francis Jeffers scoret mot oss en gang vi lånte ham ut. Jeg har latt Jermaine Pennant spille mot oss for Leeds, og jeg lar alltid spillerne våre spille mot oss. Jeg ville latt Nicklas Bendtner spille mot oss for Sunderland (der han er på lån), sier Wenger.

Arsenal-sjefen passet også på å komme med et lite stikk til Manchester City, som forrige uke rapporterte et underskudd på svimlende 194 millioner pund. Wenger tror det kan bli tøft for City å fortsette suksessen, når FIFAs finansielle fair play-regler kommer på banen.

- Når man ser tallene City offentliggjorde, tror dere virkelig at det kommer til å fungere i 2013? Jeg kan ikke se at det skal fungere, når lønningsutgiftene er større enn inntektene, sier Wenger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.