Gå til sidens hovedinnhold

Wenger: - Kunne ikke stoppe City

Derfor solgte Arsenal to stjerner til Manchester City.

Kolo Toure ble solgt til Manchester City for 16 millioner pund.

Emmanuel Adebayor dro samme sted for om lag 25 millioner pund.

Tilbake sitter Arsenal med kun ett eneste storkjøp i sommer, den belgiske midtstopperen Thomas Vermaelen (ca. 8,5 mill. pund).

Få tror dermed at Arsenal klarer å kjempe om Premier League-gullet i år. I stedet blir det en ny kamp for å holde seg inne i topp-4, med lag som Manchester City, Everton og Tottenham jagende bakfra.

Se Nettavisens Premier League-tips her.

- De hadde bare kjøpt noen andre
Arsenals franske manager, Arsène Wenger, forsvarer imidlertid salgene.

- Det eneste jeg vurderte var om vi hadde råd til å selge Adebayor. Det handlet om: Kan man stoppe Manchester City fra å bli et storlag? Min konklusjon var nei. Hvis vi ikke hadde solgt Adebayor, ville de bare kjøpt Samuel Eto´o eller noen andre siden de har så store ressurser.

- Etter den konklusjonen, var det egentlig ikke viktig for meg hvor Adebayor dro. Å skulke være redd for at han dro til City ville vært et større problem, fortsetter han.

Arsenal har ikke de samme økonomiske musklene som Chelsea, Manchester United eller City, men for Wenger handler sommerens mangel på overganger like mye om filosofi. En filosofi og tro på at klubbens egne talenter faktisk må få sjansen.

Les også: Storkjøp ba Riise om råd

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

- Rett for Wilshere
- Da Cesc Fabregas var en tenåring, så forsøkte jeg ham sammen med Patrick Vieira. Det fungerte ikke. Gilberto Silva og Vieira fungerte. Fabregas og Silva fungerte. Men ikke Fabregas og Vieira. Så ble Fabregas 19 år gammel, og jeg visste at hvis han ikke fikk spilletid, så risikerte vi å miste ham. Da ville vi kastet bort all den jobben vi hadde gjort med ham. Derfor solgte jeg Vieira, sier Wenger.

- Nå er vi i en lignende situasjon med Jack Wilshere. Han er 17 år gammel, og vi kan ikke kreve at han skal spille hver eneste kamp. Neste år vil han imidlertid være klar. Da vil han ønske å spille hele tiden, og hadde vi kjøpt en ny spiller i hans posisjon, så ville han ikke fått det. Da ville han ønsket å forlate oss.

Han understreker likevel at han lett kunne brukt en masse penger - hvis ressursene hadde vært der.

- Hadde jeg dratt til Real Madrid, så hadde jeg brukte penger, ja. Har man penger og kan bruke det på en spiller som kan utgjøre hele forskjellen, uansett hvor dyr han er, så bør man faktisk gjøre det. Men det er samtidig ikke mange spillere i verden av den typen.

Gull i sikte
Samtidig mener han at årets Arsenal-utgave kan ta gull.

- Laget mitt nå er på vei til noe stort, og med det mener jeg gull. Spillere i alderen 22-23 år er modne nok til å levere, og dette blir et ekstremt viktig år for klubben. Jeg er klar over. Folk har ingen tålmodighet lenger, men vi har satset på vår måte her i klubben. Nå er vi kommet til et punkt hvor vi får se om jeg hadde rett. Å snakke om gull er stort, men jeg har bygget dette laget og jeg vil levere med det. Så langt har vi kun flørtet med suksess. Vi kjempet aldri om gull i fjor, men året før, og spesielt i 2006 da vi kom til Mesterligafinalen, så var vi helt der oppe. Nå er vi veldig nær samme nivå igjen, sier franskmannen.

Les hele intervjuet med Wenger i Daily Mail her. (ekstern lenke)

Arsenal serieåpner borte mot Everton, lørdag 18.30 norsk tid.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar